Συμμετοχή εκπαιδευτικού στο 6ο Διεθνές Συνέδριο “Δημιουργική Γραφή”
Οκτ 1 2024

Η κ. Άννα Φωτίου, δασκάλα, υποδιευθύντρια τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, συμμετείχε με την εισήγηση «Ο θεσμός των Ομίλων στα Δημοτικά Σχολεία: Ο Όμιλος Δημιουργικής Γραφής» στο  6ο  Διεθνές Συνέδριο “Δημιουργική Γραφή” στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Φωτίου ανέπτυξε το ιστορικό και θεωρητικό πλαίσιο τού Θεσμού των Ομίλων, ενώ εστίασε στον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής, τον εξειδικευμένο χώρου όπου δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, έντυπες και ψηφιακές, λαμβάνουν χώρα στοχευμένα καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Τέλος παρουσίασε, ως μελέτη περίπτωσης, τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε η ίδια τη λειτουργία του πριν 10 χρόνια και συνεχίζει την πορεία του με πολλές επιτυχίες σε πανελλαδικούς μαθητικούς διαγωνισμούς γραπτού λόγου. Η συγκεκριμένη εισήγηση αποτελεί την επίσημη παρουσίαση τής διπλωματικής της με θέμα: «Ο θεσμός των Ομίλων: Η περίπτωση του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης».