Επιμορφωτική Εσπερίδα στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης
Οκτ 3 2024

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18.00-20.30 στον χώρο εκδηλώσεων των Αρσάκειων Σχολείων Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Επιμορφωτική Εσπερίδα με θέμα «Μορφές των Εικαστικών Τεχνών μέσα από τα μάτια των παιδιών». Την εσπερίδα οργάνωσε η κ. Σοφία Χατζηγεωργιάδου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 2ης θέσης ΠΕ60 Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΤΕΠΑΕ Α.Π.Θ ΨΥΧΗ.

Νηπιαγωγοί απ’ όλη την περιφέρεια, ανάμεσά τους και η κ. Ναταλία Βαμβακίδου, Προϊσταμένη του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης και η κ. Ηρώ Ζαχαριάδη, Νηπιαγωγός του σχολείου, απόλαυσαν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες παρουσιάσεις.

Εισηγήτριες ήταν η κ. Θωμαΐς Καπουλίτσα-Τρούλου, Επικ. Καθηγήτρια ΔΙΠΑΕ, σε αφυπηρέτηση, η κ. Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου, Επικ. Καθηγήτρια ΑΠΘ, μέλος του Εργαστηρίου ΨΥΧΗ, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ και η κ. Φανή Τσατσάια, Γενική Διευθύντρια του ΜOMUS.

Μέσα από τις εισηγήσεις τους πρόσφεραν γνώσεις και έμπνευση για την υλοποίηση δράσεων Τέχνης στα Νηπιαγωγεία σε σύνδεση με το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών με στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών μέσω της προσέγγισης STEAM και με την αξιοποίηση του χώρου του Μουσείου ως ενός εμπλουτισμένου άτυπου περιβάλλοντος μάθησης.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την τιμή να φιλοξενήσουμε στον χώρο του σχολείου μας μια τόσο παραγωγική και δημιουργική επιμορφωτική εσπερίδα.