Υιοθετώντας ένα πρωτάκι
Οκτ 1 2024

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές της Στ’ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης καλωσόρισαν τους μικρούς μαθητές της Α’ τάξης στο νέο τους σχολικό περιβάλλον με μια ξεχωριστή γιορτή. Με την ωριμότητα αλλά και την ξεγνοιασιά που έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό, τα παιδιά τραγούδησαν παιδικά τραγούδια και με το ζωηρό θεατρικό παιχνίδι τούς έδωσαν μια γεύση για τις όμορφες εμπειρίες που θα αποκτήσουν στο δημοτικό. 

Το καλωσόρισμα όμως δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Στη συνέχεια κάθε μαθητής της Στ’ τάξης «υιοθέτησε» – πήρε υπό την προστασία του ένα μικρό πρωτάκι. Ο θεσμός της «υιοθεσίας» εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας. Οι μαθητές της Στ’ γίνονται φίλοι με τα πρωτάκια, τα προστατεύουν, τα καθοδηγούν, τα συμβουλεύουν και φροντίζουν να νιώσουν καθένα από αυτά ότι έχει έναν μεγάλο αδελφό/αδελφή στο νέο του σχολείο. 

Η νέα φιλία που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς επισφραγίστηκε με την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα στη διάθεση των μικρών τους φίλων στο τόσο δημιουργικό ξεκίνημά τους.