Σχολείο και γονείς: μια σχέση συνεχούς επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης. Ενημερώσεις στους γονείς των μαθητών μας
Σεπ 30 2024

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης πιστεύει στη συνεχή και ειλικρινή συνεργασία με τους γονείς, τον έτερο πυλώνα- μετά το Σχολείο – της εκπαίδευσης, της αγωγής και της καλλιέργειας των μαθητών μας.  Στο πλαίσιο αυτό οι συναντήσεις των γονέων με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές είναι τακτικές, συχνές και θεσμικές.

Κάθε Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουμε τις συναντήσεις ενημέρωσης των γονέων. Έτσι και φέτος το Αρσάκειο Γυμνάσιο υποδέχθηκε τους γονείς της Α΄ γυμνασίου, που προσήλθαν αθρόοι, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Ο Γυμνασιάρχης, κ. Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης, ενημέρωσε τους γονείς για το πρόγραμμα, τους κανόνες και τη φυσιογνωμία του νέου σχολείου των παιδιών τους.  Η Συντονίστρα Ομίλων δρ Αικατερίνη Ιωακειμίδου, ο καθηγητής Αγγλικών κ. Ευάγγελος Δήμος και ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Μανώλης Γεωργάκας κατατόπισαν τους γονείς για τα αντικείμενά τους. Η ψυχολόγος του Σχολείου, κ. Αλεξάνδρα Παπαλαζάρου, ενημέρωσε τους γονείς για τις ψυχολογικές- συμβουλευτικές υπηρεσίες του Σχολείου  για τους μαθητές μας που βρίσκονται στην κρίσιμη εφηβική ηλικία. Κατόπιν στις αίθουσες των τμημάτων οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί και ο φυσικός της Α΄ γυμνασίου, ενημέρωσαν για τη φύση και τις απαιτήσεις των μαθημάτων τους. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καθηγητές των παιδιών τους και να έχουν μια πρώτη συζήτηση μαζί τους.

Η υποδοχή επαναλήφθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τους γονείς της Β΄ και της Γ΄ γυμνασίου, με τη συμμετοχή και του Βοηθού της Επόπτριας, κ. Θανάση Νευροκοπλή.

Τα Αρσάκεια Σχολεία θέλουν τους γονείς συνεργάτες και αρωγούς στο μεγάλο έργο της αγωγής και οργανώνουν πάντα εκδηλώσεις συνάντησης και αλληλογνωριμίας.