11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Οκτ 1 2024

Με αφορμή  την «11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 το Αρσάκειο Δημοτικό  Θεσσαλονίκης υλοποίησε ποικίλες αθλητικές δράσεις / δραστηριότητες στις εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις του με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού σε συνεργασία με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου.  

Μέσα από αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, οι μαθητές και οι μαθήτριες  ήρθαν σε επαφή με διάφορα αθλήματα και βίωσαν τη χαρά του αθλητισμού.  Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’ τάξης  έπαιξαν σκυταλοδρομίες με μπαλόνια και κώνους, ενώ οι μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων απόλαυσαν και διασκέδασαν παίζοντας δρομικές ασκήσεις- σκυταλοδρομίες με εμπόδια, στεφάνια και κώνους. Αντίστοιχα, οι μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων έπαιξαν ομαδικό παιχνίδι καλαθοσφαίρισης με τη συνδρομή και βοήθεια σε θέματα διαιτησίας και διαχείρισης του χρόνου από μαθητές Λυκείου. Τέλος, η Στ’ τάξη συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου με την Α’ Γυμνασίου.

Με αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκαν τα οφέλη και η αξία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιοτικής ζωής των μαθητών. Ταυτόχρονα τα παιδιά καλλιέργησαν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και το «τίμιο παιχνίδι».