11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»
Σεπ 29 2024

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (28 Σεπτεμβρίου) υλοποίησε δράσεις προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγειά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 τα παιδιά επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS FITNESS – KIDS ATHLETICS». Ο κ. Θάνος Κενανίδης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής Kids Athletics, Υποψήφιος Διδάκτορας στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο Δούμα, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, πρόσφεραν στα νήπια και προνήπιά μας ένα ευχάριστο και πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης. Το τρέξιμο, τα αλματάκια, η αναπήδηση εμποδίων, η αλλαγές κατεύθυνσης μέσα από κώνους, η εξάσκηση με την μπάλα κατάφεραν μέσα από το παιχνίδι να ενθουσιάσουν τα παιδιά και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν τα στοιχεία της καλής φυσικής κατάστασης!

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 με κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» οργανώθηκαν κοινές αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης και της Α΄ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου. Υπό την καθοδήγηση της κ. Ασπασίας Σέρβου, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής των δύο σχολείων, όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από ηλικία ή φυσικές ικανότητες συμμετείχαν σε δραστηριότητες «Αθλοπαιδιάς» με στόχο την άσκηση και την ψυχαγωγία. Με κύριο στόχο την καλλιέργεια της συνύπαρξης, της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της κοινωνικοποίησης προνήπια, νήπια και πρωτάκια επιδόθηκαν σε ασκήσεις εκγύμνασης του σώματος, τρέξιμο σε διαδρομές, αγώνες σκυταλοδρομίας σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού.

Προβάλλοντας τις αξίες των πρόσφατων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τα παιδιά παίζοντας διάφορα ομαδικά παιχνίδια ανέλαβαν συμβολικά και τον ρόλο του βοηθού/οδηγού δρομέα με μειωμένη όραση και έτρεξαν σε ζευγάρια προσπαθώντας να προσαρμοστούν στις συνθήκες, έτσι, ώστε να συγχρονιστούν με τον συναθλητή τους.

Ακολούθησε, όπως ήταν αναμενόμενο, απονομή μεταλλίων, κατά την οποία με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό τα παιδιά φόρεσαν το ένα στο άλλο, σε παλιούς γνώριμους αλλά και σε νέους πια φίλους, τα χρυσά αναμνηστικά μιας υπέροχης ημέρας.

Οι δράσεις του εορτασμού της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού αποτέλεσαν την εισαγωγή στο Εργαστήρι Δεξιοτήτων με τίτλο «Γίνε Ολυμπιονίκης κι εσύ!» από τον Θεματικό Κύκλο «Ζω καλύτερα- Ευ Ζην» της Υποθεματικής «Υγεία: Διατροφή-Αυτομέριμνα».