Α΄ Γυμνασίου… καλώς ήρθες! Παιχνίδια γνωριμίας της Α΄ τάξης στη φύση
Σεπ 18 2024

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς 2024-2025, μια ξεχωριστή έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά, αφού κατέφθασαν στον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησαν να γνωρίζονται μεταξύ τους μέσα από παιχνίδια γνωριμίας που προετοίμασαν με χαρά και μεράκι οι καθηγήτριες και οι καθηγητές τους.  

Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα συμπερίληψης και ενσυναίσθησης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα ονόματα, τα ενδιαφέροντα αλλά και αστείες εμπειρίες των συμμαθητών και των συμμαθητριών τους, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση. Το παιχνίδι αποτελεί καταλυτικό μέσο κοινωνικοποίησης και χαρακτηριστική απόδειξη αποτέλεσε το χαμόγελο και η επικοινωνιακή διάθεση των παιδιών μετά το πέρας των δραστηριοτήτων.  

Τις δράσεις συντόνισαν και εμψύχωσαν οι καθηγήτριες Βάσω Αργυροπούλου (Πληροφορικής), Ευανθία Τσιριγώτη (Βιολογίας), Λία Σταυρίδου (Αγγλικών), Στέλλα Σαρμή (Οικιακής Οικονομίας), Φωτεινή Μαυρίδου (Φυσικής Αγωγής), Άννα Διαμαντίδου (Τεχνολογίας) και ο καθηγητής Βασίλης Μαθάς (Φυσικής Αγωγής). Παρούσα ήταν επίσης και η Ψυχολόγος των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Παπαλαζάρου.   

Αγαπητά μας παιδιά, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία στο Γυμνάσιο!