Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και είμαστε πάλι όλοι μαζί!
Σεπ 13 2024

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, στον χώρο του κοινού προαυλίου, συγκεντρώθηκαν μαθητές, μαθήτριες, γονείς, καθηγητές και καθηγήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου  του Αρσακείου Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού. Ο Γυμνασιάρχης Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και η  Άννα Σγουρού, Διευθύντρια του Λυκείου, απηύθυνε τον χαιρετισμό τής υποδοχής στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου, ενώ τις ευχές της Εποπτείας μετέφερε ο κ. Θανάσης Νευροκοπλής.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή κάθε μαθητή/τριας και κυρίως για την Α’ Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου. Η πρώτη μέρα είναι γεμάτη ενθουσιασμό, παλιές και νέες φιλίες, νέες ευκαιρίες και την πρόκληση της προσαρμογής σε ένα ίσως διαφορετικό περιβάλλον. Σηματοδοτεί την αρχή ενός ταξιδιού που θα διαμορφώσει την ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη και την μελλοντική πορεία του κάθε μαθητή/τριας.

Μία από τις μοναδικές παραδόσεις στο σχολείο μας είναι η παρουσία των πρώην μαθητών/τριών και νυν φοιτητών/τριών την πρώτη μέρα του Σχολείου. Αυτή η μακροχρόνια πρακτική αντανακλά τη δύναμη της σχολικής κοινότητας, καθώς οι απόφοιτοι αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα για τους μικρότερους, επιστρέφουν για να αποχαιρετήσουν με αγάπη τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους και να ξαναβρεθούν στις ίδιες αίθουσες μια τελευταία φορά, έτοιμοι να ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Καλή μας χρονιά!