Félicitations à tous nos élèves !
Σεπ 9 2024

… μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Γαλλικών

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Γαλλικών του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, που εργάστηκαν και προετοιμάστηκαν  με ζήλο, σημειώνοντας πολύ καλή βαθμολογία στις εξετάσεις του Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας DELF A2, B1, B2 και DALF C1 που διοργανώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024. Ένα μεγάλο εύγε στα παιδιά μας!

Εκτός  όμως από την απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων οι μαθητές/τριές μας συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων.

  • Σε εκπαιδευτική μετακίνηση στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το γαλλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Institution Notre Dame στην Toulon της Γαλλίας, συνεχίζοντας  τη συνεργασία μαζί του.
  • Στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning σε συνεργασία με το αδελφοποιημένο Institution Notre Dame με τίτλο «Α Terra ad Lunam et ad Martem : De la mythologie grecque aux missions spatiales de la NASA».
  • Στο Conseil des Jeunes Citoyens, που διοργανώθηκε από το Κολέγιο Δελασάλ. Πρόκειται για μια ανοιχτή συνεδρίαση δημοτών, στην οποία διεξάγονται τα αγωνίσματα του Προσχεδιασμένου Μονόλογου, Διττού και Προτρεπτικού Λόγου. Οι μαθητές πρέπει να πάρουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν.
  • Στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας  που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με θεματολογία εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο επιπεδο Β2.
  • Στο Club Littéraire sans frontières. Από την αρχή του έτους έως το Μάιο οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την  επαφή τους με ποικίλα είδη λογοτεχνίας (κόμικ, μυθιστορήματα, ποιήματα, καλλιγραφήματα κτλ). Φέτος γνώρισαν τον Μολιέρο, τον πιο σημαντικό κλασικό συγγραφέα για τους Γάλλους, την Simone de Beauvoir, συγγραφέα, φιλόσοφο, διανοούμενη, ακτιβίστρια και φεμινίστρια, και άλλους/ες.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών οι μαθητές/τριες του Αρσακείου Λυκείου που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα  προετοιμάζονται, ανάλογα με το επίπεδο και την τάξη τους, για τις εξετάσεις των πτυχίων γλωσσομάθειας. Κύριος στόχος μας είναι η συνέχιση από το Γυμνάσιο της συστηματικής εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας και η απόκτηση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ενώ παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή σε ποικίλες δράσεις, οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό.