Κατατακτήρια διαγνωστικά κριτήρια στις Ξένες Γλώσσες
Σεπ 9 2024

Τα Αρσάκεια Σχολεία προνοούν για την αποτελεσματικότερη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών) στους μαθητές τους. Για τον λόγο αυτό και με μοναδικό γνώμονα τη δημιουργία ομοιογενών τμημάτων, ως προς το επίπεδο γνώσης της Ξένης Γλώσσας, τα Σχολεία μας διδάσκουν τις Ξένες Γλώσσες σε ολιγομελή τμήματα μαθητών, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η αφομοίωση της διδακτέας ύλης του κάθε τμήματος και ουσιαστικότερη η πρόοδος των παιδιών. Αυτή η παιδαγωγική επιλογή αποτελεί έναν από τους λόγους που οι μαθητές μας έχουν απολύτως επιτυχή αποτελέσματα, όταν φθάσουν στις εξετάσεις για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

Οι μαθητές που κατά το σχολικό έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου θα συμμετάσχουν στο κατατακτήριο διαγνωστκό κριτήριο διαβαθμισμένης δυσκολίας στα Αγγλικά την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, 3η και 4η διδακτική ώρα. Τα αντίστοιχα κριτήρια για τα Γαλλικά και τα Γερμανικά θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, 3η και 4η διδακτική ώρα.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την εξεταστέα ύλη στα Αγγλικά (πατήστε εδώ), στα Γαλλικά (πατήστε εδώ) και στα Γερμανικά (πατήστε εδώ).  

Διευκρινίζουμε ότι ακόμη και οι μαθητές που είναι κάτοχοι κάποιου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας θα συμμετάσχουν στα κατατακτήρια διαγνωστικά κριτήρια. Μπορούν ωστόσο να προσκομίσουν το πιστοποιητικό τους στο Σχολείο, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν κατά την αξιολόγηση και την κατάταξή τους.