Συγχαρητήρια!
Ιούλ 26 2024

… για τις επιτυχίες και τα όνειρα που εκπληρώνονται!

από το ανθρωπιστικό τμήμα: Πέντε στην Ψυχολογία | Τρεις στην Δημοσιογραφία-ΜΜΕ και μάλιστα στην 1η και  θέση
από το τμήμα υγείας: Δύο  στην Φαρμακευτική | Δύο στη Βιοχημεία-Βιοτεχνολογία
από το πολυτεχνικό τμήμα: Έντεκα στο Πολυτεχνείο
από το τμήμα οικονομίας-πληροφορικής: Έξι στις σχολές του ΠΑ.ΜΑ.Κ.

 και.. και.. πολλά ακόμα χαμόγελα επιτυχίας
για 79 φοιτητές και φοιτήτριες –οι περισσότεροι/ες σε σχολές
των πρώτων επιλογών τους, και 45 στην πόλη τους

Για άλλη μια χρονιά οι απόφοιτοι του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης γέμισαν χαρά και περηφάνια τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους, δικαιώνοντας τη συστηματική προσπάθειά τους των τελευταίων χρόνων και πετυχαίνοντας αποτελέσματα που σκορπίζουν χαμόγελα.

Την ικανοποίηση όλων μας ενισχύουν οι ξεχωριστές επιτυχίες των αποφοίτων μας στις υψηλόβαθμες σχολές: πέντε εισάγονται στην Ψυχολογία (οι τέσσερις στο ΑΠΘ), δύο στη Δημοσιογραφία ΑΠΘ, κατακτώντας την 1η και την 6η θέσηπέντε στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, ένας στους Μηχανολόγους Αεροναυπηγούς, δύο στους Πολιτικούς Μηχανικούς, δύο στην Αρχιτεκτονική,  δύο πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Φαρμακευτική Σχολή ΑΠΘ, δύο στο Χημικό ΑΠΘ και δύο στην Βιοχημεία-Βιοτεχνολογία, μία στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, και μάλιστα στην 5η θέσηένας στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική, ένας στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, και δύο στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών, όλοι/ες τους στο ΠΑ.ΜΑ.Κ.

Εξίσου όμως σημαντικές είναι οι επιλογές και η επιτυχία των υπόλοιπων παιδιών και των τεσσάρων κατευθύνσεων/πεδίων, καθώς τους επιτρέπουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις προσωπικές τους προσδοκίες:

Πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και όλες και ήδη αναφερθήκαμε στην επιτυχία των πέντε κοριτσιών που εισήχθησαν, όπως ονειρεύονταν, στην Ψυχολογία [τέσσερα στο ΑΠΘ και μία στη Φλώρινα], καθώς και στην κατάκτηση της πρώτης και της έκτης θέσης στο Τμήμα Δημοσιογραφίας-ΜΜΕ ΑΠΘ, το οποίο αποτελούσε την πρώτη επιλογή και των δύο παιδιών. Επιπλέον, μία απόφοιτή μας επέλεξε το Τμήμα Επικοινωνίας-ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ, δύο εισήχθησαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα [μία στο ΑΠΘ και η άλλη στον Βόλο], δύο στο πολύ σημαντικό Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ, μία εκπλήρωσε το όνειρό της κατακτώντας την 9η θέση στο Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ, τρεις εισήχθησαν στο ΠΑ.ΜΑ.Κ, η μία στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Κοινωνικής Πολιτικής, μία στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και η τρίτη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, δύο στο Τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ, δύο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ, μία στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και ένας στο Τμήμα Φιλοσοφίας στα Ιωάννινα. Τα παιδιά επέλεξαν Σχολές με κατεξοχήν ανθρωπιστική και κοινωνική στόχευση και αναμφίβολα θα ασχοληθούν με επιστήμες που τους ενέπνευσαν και θα τις αγαπήσουν.

Πεδίο Θετικών Σπουδών [Πολυτεχνικό]: Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις στο πεδίο αυτό,  καθώς τα περισσότερα παιδιά του πολυτεχνικού μας τμήματος στόχευαν σε Τμήματα του Πολυτεχνείου και τα κατάφεραν:  πέντε εισήχθησαν στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς – Μηχανικούς Η/Υ (δύο στο ΑΠΘ, δύο στην Ξάνθη και ένας στην Κρήτη), ένας στους Μηχανολόγους Αεροναυπηγούς Μηχανικούς στην Πάτρα, δύο στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΑΠΘ (και μάλιστα ο ένας στην 11η θέση), δύο στους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς ΑΠΘ, και μία στο Τμήμα Αγρονόμων-Τοπογράφων ΑΠΘ. Επιπλέον, στην πρώτη του επιλογή στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ θα εγγραφεί ένας απόφοιτός μας, ενώ δύο θα  αφήσουν την Θεσσαλονίκη, ο ένας για να φοιτήσει στη Σχολή Ευελπίδων και ο άλλος στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Παν.Δυτ.Μακεδονίας. Το δημιουργικό και ερευνητικό πνεύμα των παιδιών του πολυτεχνικού τμήματος αναμφίβολα θα εκμεταλλευτεί τα πλούσια επιστημονικά ερεθίσματα που θα τους παρέχουν οι σπουδές τους.

Πεδίο Σπουδών Υγείας: Αναφέρθηκαν ήδη οι δύο επιτυχίες στην Φαρμακευτική ΑΠΘ [ας προστεθεί και η εισαγωγή μίας παλαιότερης απόφοιτής μας στην Ιατρική], η εισαγωγή δύο παιδιών στην Βιοχημεία-Βιοτεχνολογία στη Λάρισα και δύο ακόμα στο Τμήμα Χημείας (ο ένας μάλιστα κατέλαβε την 11η θέση), ενώ φοιτητές Χημείας στην Κρήτη και τα Ιωάννινα είναι δύο ακόμα απόφοιτοί μας. Επιπλέον, τρεις απόφοιτοί μας χαίρονται την εισαγωγή τους σε Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε στη Θεσσαλονίκη: ένας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, μία στο Τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και μία στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, ενώ στο αντίστοιχο Τμήμα Διαιτολογίας Διατροφολογίας του Παν.Θεσσαλίας εισήχθη μία ακόμη απόφοιτή μας. Τρία παιδιά εισήχθησαν σε τμήματα που έχουν ως αντικείμενό τους το περιβάλλον, επιστήμη που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην εποχή μας: ένας στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ και δύο κοπέλες σε Τμήματα Περιβάλλοντος στο Ιόνιο και στο Παν.Θεσσαλίας. Τέλος, επίσης στο Παν.Θεσσαλίας, στο Τμήμα Δημόσιας  και Ενιαίας Υγείας θα φοιτήσει μία ακόμα απόφοιτή μας από το Τμήμα Υγείας. Όλοι και όλες θα υπηρετήσουν με υπευθυνότητα επιστήμες με ιδιαίτερη κρισιμότητα για την πορεία της ζωής όλων μας.

Πεδίο Πληροφορικής και Οικονομίας: Πέρα από τους/τις έξι φοιτητές/τριες του ΠΑ.ΜΑ.Κ. [μία στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης, όπου εισήχθη  στη σειρά επιτυχίας, ένας στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, ένας στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματο-οικονομικής,  ένας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και δύο στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών] που ήδη συγχαρήκαμε, έξι ακόμα απόφοιτοί μας εισήχθησαν σε Τμήματα Οικονομικών Επιστημών [τρεις στο ΑΠΘ, δύο στο ΔΠΘ και ένας στα Ιωάννινα], τρεις στους Μηχανικούς Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε.,  δύο στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετιγκ και Τουρισμού ΔΙ.ΠΑ.Ε. και μία, επίσης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. με έδρα το Κιλκίς, στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης. Επιπλέον, μία απόφοιτή μας χαίρεται την εισαγωγή της στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ και δύο αθλητές μας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο ένας στο ΑΠΘ κι η άλλη στο ΔΠΘ. Ακόμα, μία απόφοιτή μας εισήχθη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν.Δυτ.Μακεδονίας, μία στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Παν.Αιγαίου, μία στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επιστήμης επίσης του Παν.Αιγαίου και ένας στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΔΠΘ. Ποικιλία στις επιλογές και τις σπουδές, όπως ακριβώς ταιριάζει στα διαφορετικά ενδιαφέροντα των παιδιών του τμήματος.

Είναι σημαντικές και αξιοθαύμαστες οι συνειδητές και ώριμες επιλογές των παιδιών, που διάλεξαν το αντικείμενο των σπουδών τους με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους, ανεπηρέαστοι/ες από την παροδική μόδα ή το «κύρος» κάποιων σχολών. Εξίσου σημαντική και αξιέπαινη είναι η υψηλή τους απόδοση, που τους επέτρεψε να δουν τα όνειρά τους να εκπληρώνονται χάρη στην ουσιαστική προσπάθεια που τα ίδια κατέβαλαν, εκμεταλλευόμενα όμως πάντα την πολύπλευρη υποστήριξη του Σχολείου, την πολύωρη στοχευμένη διδασκαλία και την αποτελεσματική προετοιμασία που τους προσφέρθηκε τα χρόνια της φοίτησής τους στο Αρσάκειο Λύκειο.

Κάποιοι και κάποιες ανάμεσα στους φετινούς μας απόφοιτους επέλεξαν διαφορετική διαδρομή και είτε ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, καθώς έγιναν δεκτοί/ές σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης, είτε ξεκινούν τη φοίτησή τους σε Σχολές Ανώτερης Εκπαίδευσης δημόσιες ή ιδιωτικές, είτε αγωνιούν ακόμα περιμένοντας τις εξετάσεις για τη Σχολή Καλών Τεχνών..

Σε όλους και όλες ευχόμαστε να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, διατηρώντας τις αξίες που απέκτησαν κοντά μας, την ανθρωπιά και το αίσθημα αλληλεγγύης, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να χτίσουν στέρεες ακαδημαϊκές γνώσεις και να αποκτήσουν ανταγωνιστικές επαγγελματικές δεξιότητες, ώστε να χαράξουν την προσωπική τους πορεία με επιτυχία και προπαντός ευτυχισμένοι και ευτυχισμένες!

Να είστε καλά, παιδιά!
26 ιουλίου 24