Επιτυχής Ολοκλήρωση του eTwinning έργου Green Planet
Ιούν 28 2024

Στα τέλη Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό συνεργατικό eTwinning έργο «Green Planet» στο οποίο συμμετείχε το τμήμα Αγγλικών της ΣΤ’ Τάξης της καθηγήτριας και eTwinning Ambassador  κ. Κατερίνας Κυριακίδου. Επειδή το έργο προσεγγίστηκε διαθεματικά, υπήρξε ενεργή συμμετοχή μαθητών του σχολείου και από άλλες τάξεις μέσα από την υλοποίηση διαφόρων δράσεων για το περιβάλλον. Ήταν μια μεγάλη ευρωπαϊκή σύμπραξη σχολείων με θέμα την προστασία του πλανήτη. Στο έργο ήταν εγγεγραμμένα 78 συνεργαζόμενα σχολεία της Ευρώπης από τις εξής χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Τουρκία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Πολωνία, Γεωργία, Πορτογαλία, Αλβανία, Βόρια Μακεδονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη & Λιθουανία. Στόχος της ίδρυσής του ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης «Γη». Με την ολοκλήρωση του έργου οι μαθητές έγιναν πρεσβευτές μιας περιβαλλοντικής καμπάνιας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν ποικίλες συνεργατικές δράσεις οικολογικού χαρακτήρα όπως συγγραφή συνεργατικού ποιήματος για το περιβάλλον, δημιουργία Eco-Project Calendar, ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων καρτών με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, δημιουργία comics για την οικολογία, σχεδιασμός οικολογικής μασκότ για την καμπάνια του έργου και άλλα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του έργου γιορτάστηκαν  σημαντικές  Παγκόσμιες Ημέρες αναφορικά με το περιβάλλον όπως: η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Ημέρα Γης και άλλες.

Στο e-book που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

The e-book of collaborative activities: https://read.bookcreator.com/OMoy5yuhMuYRUhUT8bxNqJVSvVh1/KzbBp00HS1y4dCUw2mF9fA

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Στ’ Τάξης που συμμετείχαν στο πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο έργο για την προστασία του πλανήτη μας!