Επιμορφώτρια εξαμηνιαίου Διαδικτυακού Μαθήματος eTwinning
Ιούν 18 2024

Η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης και πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Δράσης eTwinning κ. Αικατερίνη Κυριακίδου επιλέχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ως επιμορφώτρια στα εξαμηνιαία διαδικτυακά μαθήματα eTwinning με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0 για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων» που διοργανώνει η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην Ελλάδα σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τα δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Το eTwinning, σε συνεργασία με πολλούς φορείς διοργάνωσε για τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024, 15 δωρεάν online μαθήματα από απόσταση. Τα σεμινάρια ήταν διάρκειας 200 ωρών το καθένα και ξεκίνησαν από το τέλος Οκτωβρίου 2023 μέχρι τον Μάιο του 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά τα σεμινάρια παρακολούθησαν περίπου 17.000 εκπαιδευτικοί.

Σκοπός της δράσης αυτής στην οποία συμμετέχει και η κ. Κυριακίδου ως επιμορφώτρια είναι η ενεργοποίηση της μεγάλης κοινότητας των ελλήνων εκπαιδευτικών του eΤwinning (πάνω απο 40.000 εκπαιδευτικοί) με στόχο την αξιοποίηση των Web 2.0 εργαλείων, της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των κινητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και tablets) και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υλοποίηση έργων eTwinning αλλά και στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων μέσα από μια Κοινότητα Πρακτικής.

Τη φετινή σχολική χρονιά η κ. Κυριακίδου συντόνισε το διαδικτυακό μάθημα με τίτλο: «Ι. Πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού – Εργαλεία επικοινωνίας».