Η Χρονοκάψουλα ανοίγει και φανερώνει τα μυστικά της!
Ιούν 12 2024

Τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης λίγες μέρες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, στην ημερομηνία που είχε οριστεί, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, άνοιξαν τη χρονοκάψουλα που είχαν κρύψει στον κήπο του αύλειου χώρου τον Σεπτέμβριο.

Ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής, όταν τα παιδικά χέρια με τα φτυαράκια, τις τσουγκράνες και τις αξίνες ξεκίνησαν να σκάβουν το χώμα με ανυπομονησία. Φωνούλες χαράς ακούγονταν καθώς η χρονοκάψουλα άρχισε να προβάλει μαζί με προτροπές και υποδείξεις για τον πιο αποδοτικό τρόπο εργασίας.

Η αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία. Οι μαθητές/τριες άνοιξαν τη χρονοκάψουλα και αφαίρεσαν με προσοχή το εσωτερικό της. Παρατηρώντας τις ζωγραφιές που είχαν τοποθετήσει σε αυτήν αρχικά, ποικίλα συναισθήματα τους πλημμύρισαν. Διαπίστωσαν τις αλλαγές που έχουν επέλθει με το πέρασμα του χρόνου στο ιχνογράφημά τους και τις αντιμετώπισαν με χιούμορ. Εξέφρασαν μια μικρή θλίψη για το κομμάτι αυτό της ζωής τους που ολοκληρώνεται αλλά κυρίως αισιοδοξία και προσμονή για εκείνο που πρόκειται να ακολουθήσει.

Το παιχνίδι με τη χρονοκάψουλα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Με βήμα σταθερό, τις γέφυρες περνώ!» διευκόλυνε τα παιδιά να ανταποκρίνονται θετικά στις μεταβάσεις της καθημερινότητάς τους και να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες του διαφορετικού κάθε φορά περιβάλλοντος.