Ολυμπιακοί Αγώνες 2024
Ιούν 4 2024

μία διαδρομή στον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Τη φετινή χρονιά το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης υλοποίησε Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο «Paris 2024: un itinéraire sportif et culturel – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: μία διαδρομή στον αθλητισμό και τον πολιτισμό» με υπεύθυνους καθηγητές την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα και τους Γυμναστές κ. Βασίλη Μαθά και κ. Γιάννη Τσιτσιλιάνο.

Κατά την εκπόνηση του Προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες μελέτησαν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως σήμερα στη γαλλική γλώσσα, κατανόησαν και διέδωσαν τις αξίες του Ολυμπισμού μέσα από τη συλλογή πληροφοριών, την υλοποίηση και παρουσίαση εργασιών και πήραν μέρος σε μία σειρά από δράσεις όπως η οργάνωση Παραολυμπιακών Αθλημάτων στον χώρο του Σχολείου, η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι και η ανάρτηση των εργασιών τους στη δράση συμπερίληψης με τίτλο «Μεγάλη Μπουγάδα». Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν μια σειρά αφισών στη γαλλική γλώσσα με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων όπου παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Η παιδαγωγική ομάδα του Προγράμματος συνεργάστηκε σε ομάδες, χρησιμοποίησε τις Νέες Τεχνολογίες, αφού πρώτα επιμορφώθηκε πάνω στα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποίησε, εμπλούτισε το λεξιλόγιό της στη γαλλική γλώσσα, υλοποίησε και παρουσίασε τις εργασίες στην ολομέλεια με σκοπό να ανακαλύψει τις διαφορετικές πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, τα σύμβολα και τις αξίες τους καθώς και τους ανθρώπους που σημάδεψαν την ιστορία τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες ψηφιακές αφίσες που δημιούργησαν τα παιδιά: