Για ένα σχολείο όμορφο, καθαρό και υγιεινό! Συμμετοχή του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Follow Green
Μάι 30 2024

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ανέκαθεν δράσεις και πρακτικές που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχε και τη σχολική χρονιά 2023 – 2024 στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Follow Green. 

Με το σύνθημα Follow Green – Follow Your City η δημοτική πλατφόρμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης (followgreen.gr/pilea-hortiatis), ένωσε τον Δήμο με τα Σχολεία και τις μαθητικές κοινότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση και την επιβράβευση της προστασίας περιβάλλοντος. Ο Μαραθώνιος υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ (σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών), και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

H σχολική κοινότητα υποδέχτηκε εγκάρδια και φέτος την πρωτοβουλία και διαχωρίζοντας τα απορρίμματά της κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 13.621 πόντους.  

Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από τον καθηγητή Βασίλη Μαθά (Γυμναστικής) και τις καθηγήτριες Στέλλα Σαρμή (Οικιακής Οικονομίας) και Άννα Διαμαντίδου (Τεχνολογίας).