Από τις χριστουγεννιάτικες κρέπες στις κρέπες του Chandeleur και της λήξης του Καρναβαλιού
Απρ 4 2024

Οι μαθητές μας του Γυμνασίου και του Λυκείου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο φιλανθρωπικό παζάρι «Νότες Χριστουγέννων» έφτιαχναν ζεστές και λαχταριστές κρέπες για τους συμμαθητές τους. Με προσωπική εργασία και υλικά, γεμάτοι ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα οι μαθητές των Γαλλικών κέρδισαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο διατέθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι μαθητές μας το διασκέδασαν και αναδείχτηκαν σε μεγάλους αλληλέγγυους chef.
Λίγο καιρό μετά, στις 2 Φεβρουαρίου, με αφορμή την ημέρα της Υπαπαντής, γνωστή ως Chandeleur, προετοίμασαν τις δικές τους κρέπες από την προηγούμενη ημέρα στο σπίτι τους, τις οποίες και γεύτηκαν στους χώρους του Σχολείου γεμίζοντας τις με τα υλικά της αρεσκείας τους. Ομαδοσυνεργατικά και με κέφι ετοίμαζαν τις γλυκές κρέπες χωρίς να λείψουν αστεία με τις κρέπες στον αέρα.
Παρακολουθώντας οι μαθητές μας στις τάξεις των Γαλλικών με τις καθηγήτριες κ. Γιώτα Γάτση, κ. Τζούλια Γάτσου και κ. Σοφία Καρασάββα, βίντεο και εικόνες, ταξίδεψαν στον χρόνο μαθαίνοντας την ιστορία του εθίμου στην Γαλλία. Σύμφωνα με το έθιμο σε όλα τα σπίτια στη Γαλλία αυτή την ημέρα φτιάχνουν κρέπες για να έχουν καλή σοδειά, υγεία και καλοτυχία.
Οι μαθητές μας γεύτηκαν και απόλαυσαν γλυκές κρέπες ακολουθώντας τις παραδόσεις των Γάλλων και στήνοντας ένα μεγάλο τραπέζι χαράς.
Φυσικά οι κρέπες έχουν τη τιμητική τους και σε όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού, μιας και αποτελούν μαζί με τα beignets (μπενιέ) και τις gauffres (βάφλες) τα γλυκά του Καρναβαλιού.
Με υγεία και καλοτυχία και τους χρόνου!