Διδακτική επίσκεψη στο Λευκό Πύργο
Φεβ 20 2024

του τμήματος σπουδών υγείας της  Γ Λυκείου

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024,  το Αρσάκειο Λύκειο πραγματοποίησε την τελευταία για την Γ΄τάξη διδακτική επίσκεψη. To τμήμα σπουδών υγείας επισκέφθηκε  το μνημείο του Λευκού Πύργου και ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση που αφορά τη Θεσσαλονίκη από την εποχή της ίδρυσής της το 316/15 π.Χ. μέχρι τις μέρες μας.

Η έκθεση παρουσιάζει όψεις της ιστορίας της πόλης, από την αρχαιότητα έως τον εικοστό αιώνα και αποτελείται από επιμέρους ενότητες. Πιο συγκεκριμένα, η ενότητα «Θεσσαλονίκη. Μεταμορφώσεις» αφορά την πολεοδομική ιστορία της Θεσσαλονίκης. Η ενότητα «Θεσσαλονίκη-Μνημεία και ιστορία» παρουσιάζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Στον κεντρικό χώρο παρουσιάζονται οι ιστορικές περίοδοι της Θεσσαλονίκης με αφετηρία επτά σημαντικά μνημεία της πόλης από τη ρωμαϊκή και τη χριστιανική της περίοδο. Η έκθεση συνεχίζεται στους υπόλοιπους ορόφους του μνημείου με θέματα που αφορούν την εμπορική δραστηριότητα της πόλης, πλευρές της κοινωνικής ζωής και της κουλτούρας των ανθρώπων που έζησαν σε αυτήν, των γεύσεων και των παραδόσεών τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε  με την εντυπωσιακή θέα της πόλης από τον εξώστη του μνημείου. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν  οι καθηγητές κ.Γ.Τσιτσιλιάνος και κ.Ν.Καβαρδίνας