Παραλαβή του 2ου Εθνικού Βραβείου & δώρων για το σχολείο και τους μαθητές από το eTwinning!
Φεβ 16 2024

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης η απονομή των βραβείων & δώρων eTwinning στους 63 μαθητές της ΣΤ’ Τάξης που βραβεύτηκαν με το 2ο Εθνικό Βραβείο eTwinning για το έργο  «Tell Tale Land» που υλοποίησαν την περσινή χρονιά.

Το έργο ίδρυσε και συντόνισε η καθηγήτρια Αγγλικών και πρέσβειρα τής Ευρωπαϊκής Δράσης eTwinning κ. Κατερίνα Κυριακίδου σε συνεργασία με 9 ευρωπαϊκά σχολεία: από την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Ιταλία και τη Σλοβακία. Στο βραβευμένο έργο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι  οι μαθητές τής περσινής Ε’ Τάξης μέσα από το μάθημα των Αγγλικών με τη συνεχή καθοδήγηση από τις καθηγήτριές τους: κ. Βαρδάκη, κ. Γεροντίδου,  κ. Πλακίδα, κ. Κυριακίδου, κ. Σίσκου. Σε κάποιες δράσεις του έργου μάλιστα, συμμετείχαν και οι μικροί μαθητές της περσινής Γ’ Τάξης.

Μαζί με το 2ο Εθνικό Βραβείο eTwinning κατέφθασαν στο σχολείο μας πλούσια δώρα από τον ΕΟΥ της Δράσης όπως:  τεχνολογικό υλικό (6 τάμπλετς) και 64 βραβεία για τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια συνοδευόμενα από όμορφα eTwinning δώρα! 

Η βράβευση του έργου που υλοποίησε το σχολείο μας είναι ένα σημαντικό επίτευγμα όχι μόνο για τη δική μας σχολική κοινότητα αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά. Αποτελεί παράδειγμα του πώς η μάθηση μπορεί να γίνει διασκεδαστική, δημιουργική και παράλληλα να προάγει σημαντικές αξίες όπως η φιλαναγνωσία και η ανάγκη προστασίας της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΥ της Δράσης αναμένεται να εκδοθεί οδηγός καλών πρακτικών όπου θα υπάρχει η περιγραφή του  βραβευμένου μας έργου «Tell Tale Land».

Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΥ της Δράσης eTwinning για το Εθνικό Βραβείο και τα πολύ όμορφα δώρα που παραλάβαμε για το σχολείο και για τους μαθητές μας!