Πρόσκληση ακρόασης στη θεματική ραδιοφωνική εκπομπή «Ιστορίες και τραγούδια για τις Ημέρες Μνήμης»
Φεβ 7 2024

Με βάση το βιβλίο «Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια»

Το Σχολείο μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια αξιόλογες ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί στο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο European School Radio η εκπομπή «Ιστορίες και τραγούδια για τις Ημέρες Μνήμης», η οποία προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών και Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής Αναστασίας Γκίνη.

Η ραδιοφωνική ομάδα αποτελείται από μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης που παρακολουθούν το μάθημα «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι: Βγαίνοντας στον αέρα!». Τα κείμενα που θα ακουστούν προέρχονται από το βιβλίο του Τάσου Βαφειάδη με τίτλο «Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια» και έχουν επιλεγεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  [10 Δεκεμβρίου] και τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος [27 Ιανουαρίου].

Η εκπομπή διαρκεί 15 λεπτά και θα μεταδοθεί στη χρονική ζώνη 13.00-14.00 το  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024.

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου και να ακούσετε την εκπομπή, πατήστε στον σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/el και ενεργοποιήστε το player κατά την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα [10/2, 13.00].

Δείτε στην παρακάτω εικόνα πώς θα «βάλετε σε λειτουργία» το διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο.

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!