Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Storytelling for impact: our heritage»
Ιαν 18 2024

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Storytelling for impact: our heritage» που υλοποιήθηκε από το τμήμα αγγλικών της ΣΤ’ Τάξης της καθηγήτριας και eTwinning Ambassador κ. Κατερίνας Κυριακίδου την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης (ΚΥΥ) με έδρα τις Βρυξέλλες απονέμει την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας σε έργα που πληρούν τα κριτήρια του Πλαισίου Ετικέτας Ποιότητας (Quality Label Framework) και έχουν λάβει υψηλή βαθμολογία. Αυτή η Ετικέτα υπογραμμίζει την αριστεία της εργασίας που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τη συνεργασία των συνεργατών στο έργο, παρέχοντας αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος του βραβευμένου έργου στο οποίο συμμετείχαν 42 ευρωπαϊκά σχολεία ήταν η ανάπτυξη της γλωσσικής, ψηφιακής, λογοτεχνικής ικανότητας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της πολιτιστικής συνείδησης και έκφρασης των μαθητών μέσα από το πολύ σημαντικό και επίκαιρο θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το eTwinning έργο του Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί σε ειδικό χώρο στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης.

Πολλά συγχαρητήρια ευχόμαστε στους μαθητές μας και με πολλές eTwinning επιτυχίες στο μέλλον!