“Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά” – Δεύτερη διδακτική επίσκεψη
Δεκ 30 2023

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Σχολείου μας εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Νέα Κρήνη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, στο Θέατρο Σοφούλη, όπου παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά». 

Πρόκειται για ένα λαϊκό παραμύθι εμπνευσμένο από τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή που μιλάει για αληθινά αισθήματα αγάπης και φιλίας και αναπαριστά στιγμές που όλοι κρατάμε μέσα μας κρυμμένες σαν παιδικές μνήμες. Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια, γέλιο και μυστήριο, που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους. Τα ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια σε μια φτωχογειτονιά της Θεσσαλονίκης, οι στενές σχέσεις μεταξύ γειτόνων, οι μυρωδιές, τα παιχνίδια πήραν θέση στη σκηνή του θεάτρου και μας παρέσυραν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η υποδιευθύντρια Μαρία Φωτίου (που οργάνωσε τη διδακτική επίσκεψη) και οι Βάσω Αργυροπούλου, Αναστασία Γκίνη, Βαγγέλης Δήμος, Άννα Διαμαντίδου, Θένια Κωνσταντινίδου, Βίκη Κωσταρά, Γιώτα Μυτακίδου, Τότα Οικονόμου, Θοδωρής Σπανός, Θανάσης Τσολάκης και Χριστίνα Φόρστερ.