Στον συμβολικό χώρο του κοινού προαυλίου, ένα χώρο που γεφυρώνει και ενώνει το Αρσάκειο Γυμνάσιο με το Αρσάκειο Λύκειο, συγκεντρώθηκε η αρσακειακή οικογένεια Θεσσαλονίκης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να παρακολουθήσει τον Αγιασμό της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2023-2024. Ήταν μια σημαντική ευκαιρία να συναντηθεί η αρσακειακή οικογένεια στη διευρυμένη της μορφή: από τους γονείς στο ένα άκρο της παράταξης, ώς τους αποφοίτους στο άλλο. Στο κέντρο η μαχόμενη εκπαίδευση: οι μαθητές-οι παλιότεροι με χαμόγελα ανυπομονησίας, οι καινούργιοι, ιδιαίτερα της Α΄ Γυμνασίου, με μια διακριτική αγωνία- και οι καθηγητές τακτοποιώντας χαμογελαστά την παράταξη.
Ο γνώριμος εδώ και πολλά χρόνια και αγαπητός πατήρ Θεωνάς, εφημέριος της ενορίας μας, του Προφήτη Ηλία Πυλαίας, τέλεσε τον Αγιασμό επικουρούμενος από αυτοσχέδιο χορό καθηγητών ψαλτών. Ευχάριστη νότα η ανάγνωση του Αποστολικού Αναγνώσματος σε μετάφραση από τη μαθήτριά μας της γ΄ Γυμνασίου Δέσποινα Μπάτσιου.
Ο νέος μας Γυμνασιάρχης Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου (εδώ η προσφώνηση) και η Άννα Σγουρού, Διευθύντρια του Λυκείου, απηύθυνε τον χαιρετισμό τής υποδοχής (εδώ ο χαιρετισμός) στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου. Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ο Δρόσος Τσαβλής ευχήθηκε στα παιδιά και απηύθυνε συμβουλές για τη φοίτησή τους.
Καλή μας χρονιά!

















