Επιμορφώσεων συνέχεια! Επιμορφώσεις στις ψηφιακές τάξεις του e-arsakeio, τη Δημιουργική Γραφή και το Erasmus+
Σεπ 10 2023

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Σχολείο μας πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα το earsakeio και τις ψηφιακές τάξεις που θα φιλοξενηθούν σε αυτό. Στο e-arsakeio αναρτάται πλούσιο και αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές μας αλλά και υποστηρικτικό υλικό για τους διδάσκοντες. Το υλικό αυτό σχεδιάζεται από ομάδες των εκπαιδευτικών και των Συντονιστών όλων των ειδικοτήτων των Σχολείων μας, δοκιμάζεται, εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς. Την επιμόρφωση πραγματοποίησε ο καθηγητής Φυσικής Βασίλης Τεμπερεκίδης και την παρακολούθησαν οι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Την ίδια μέρα, στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας η φιλόλογος, Γιώτα Μυτακίδου, και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μάς οδήγησε στον μαγευτικό κόσμο της Δημιουργικής Γραφής. Με το σεμινάριο επιμόρφωσης “Η Δημιουργική Γραφή ως διδακτικό εργαλείο”  ήρθαμε σε επαφή με ποικίλα διδακτικά σενάρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εφαρμόζοντας τεχνικές της Δημιουργικής Γραφής όχι μόνο στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, αλλά και σε κάθε γνωστικό αντικείμενο. Η Δημιουργική Γραφή αποτελεί έναν βιωματικό τρόπο μάθησης και  έκφρασης που καθιστά τον μαθητή ικανό να αναπτύξει πολύπλευρα δεξιότητες και χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τεχνικές, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και έρχονται σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό τους και τους άλλους. Αντιλαμβάνονται, επίσης, τη Λογοτεχνία ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου μας και καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία. Οι εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία αυτή παράγοντας και προσωπικά κείμενα τα οποία μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους συναδέλφους, αναδεικνύοντας την αξία της έκφρασης και της έκθεσης στην ομάδα.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου καθηγήτριες Αγγλικών από το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης μάς επισκέφθηκαν, για να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους και καλές πρακτικές σχετικά με τα προγράμματα Erasmus+. Οι καθηγήτριες Αγγλικών, Έλσα Πλακίδα, με μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, και Κατερίνα Κυριακίδου, πρέσβειρα eTwinning, επιμόρφωσαν την παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του Σχολείου μας στο γραφείο της Διεύθυνσης.