Αποτελέσματα Εισαγωγής στα ΑΕΙ του Αρσακείου Θεσσαλονίκης
Ιούλ 28 2023

Συγχαρητήρια!

για τις επιτυχίες και τις προσπάθειες που δικαιώθηκαν..

από το ανθρωπιστικό τμήμα: Τέσσερις στη Νομική ΑΠΘ | Τρεις στην Ψυχολογία ΑΠΘ

από το τμήμα υγείας: Δύο  στην Ιατρική | Μία στη Κτηνιατρική | Ένας στη Μοριακή Βιολογία

από το πολυτεχνικό τμήμα: Εννέα στο Πολυτεχνείο

από το τμήμα οικονομίας-πληροφορικής: Τέσσερις στις σχολές του ΠΑ.ΜΑ.Κ.

και… και… πολλές ακόμα επιτυχίες και χαμόγελα
και επιπλέον: τριάντα εννέα στους πενήντα τέσσερις
[περισσότερο από 72%] στη Θεσσαλονίκη!

 

Για άλλη μια χρονιά οι απόφοιτοι του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης γέμισαν χαρά και περηφάνια τις οικογένειές τους και τους δασκάλους τους, δικαιώνοντας τη συστηματική προσπάθειά τους των τελευταίων χρόνων και πετυχαίνοντας αποτελέσματα που σκορπίζουν χαμόγελα.

Την ικανοποίηση όλων μας ενισχύουν οι ξεχωριστές επιτυχίες των αποφοίτων μας στις υψηλόβαθμες σχολές: δύο πέτυχαν την εισαγωγή τους μεμιάς στην Ιατρική Σχολή, μία στην Κτηνιατρική κι ένας στη Μοριακή Βιολογία, τέσσερις στη Νομική, τρεις στην Ψυχολογίατρεις στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, ένας στους Χημικούς Μηχανικούς, δύο στην Αρχιτεκτονική, μία στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, μία στην Οργάνωση και Διοίκηση και δύο στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΠΑΜΑΚ.

Εξίσου όμως σημαντικές είναι οι επιλογές και η επιτυχία των υπόλοιπων παιδιών και των τεσσάρων κατευθύνσεων/πεδίων:

Πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Πέρα από τα τέσσερα παιδιά που εισήχθησαν στη Νομική ΑΠΘ και τα τρία στην  Ψυχολογία ΑΠΘ, μία εισήχθη στην Αγγλική Φιλολογία ΑΠΘ, τρεις στο Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΠΘ και μία στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, τρεις στο Τμήμα των Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, ενώ δύο εισήχθησαν στα αντίστοιχα της Κομοτηνής και της Κρήτης, μία στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, δύο στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ και μία στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ. Ξεχωριστά παιδιά, με όνειρα και πάθος να «αλλάξουν τον κόσμο», πέτυχαν τους στόχους τους και ξεκινούν -σχεδόν όλα στη Θεσσαλονίκη-  γεμάτα αισιοδοξία τις σπουδές τους..

Πεδίο Σπουδών Υγείας: Αναφέρθηκαν ήδη οι δύο επιτυχίες στην Ιατρική [μία απόφοιτη στην Ιατρική της Λάρισας κι ένας στα Ιωάννινα], η εισαγωγή μίας στην Κτηνιατρική ΑΠΘ και ενός στην Μοριακή Βιολογία και Γενετική στην Αλεξανδρούπολη -σημαντικές επιτυχίες που ανταποκρίνονται στα όνειρα των παιδιών. Επιπλέον, έξι απόφοιτοί μας χαίρονται την εισαγωγή τους σε Τμήματα Γεωπονίας [ένας στο ΑΠΘ, τέσσερις στο ΔΙ.ΠΑ.Ε και ένας στο Βόλο], ένας στο Τμήμα Χημείας στα Ιωάννινα και μία στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΔΙ.ΠΑ.Ε. Η επιμέλεια και οι ικανότητες όλων των παιδιών του τμήματος υγείας αποτελούν αναμφίβολα εγγύηση για μια πετυχημένη ακαδημαΐκή πορεία..

Πεδίο Θετικών Σπουδών [Πολυτεχνικό]: Στα Τμήματα του Πολυτεχνείου στόχευαν τα περισσότερα από τα 11 παιδιά του πολυτεχνικού μας τμήματος και τα κατάφεραν:  τρεις εισήχθησαν στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς (ένας στο ΑΠΘ, ένας στην Ξάνθη και μία στην Κοζάνη), ένας στους Χημικούς Μηχανικούς ΑΠΘ, δύο στους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς ΑΠΘ, δύο στους Πολιτικούς Μηχανικούς (ένας στο ΑΠΘ και ένας στο ΔΠΘ), ένας στο Τμήμα Αγρονόμων-Τοπογράφων ΑΠΘ και μία στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ. Ανακούφιση και χαμόγελα για το πείσμα και την επιτυχία των παιδιών του ολιγομελούς πολυτεχνικού τμήματος που με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, κυρίως στα απαιτητικά μαθηματικά [54,5% > 17!], εκπλήρωσαν τα όνειρά τους..

Πεδίο Πληροφορικής και Οικονομίας: Πέρα από τις τέσσερις φοιτήτριες του ΠΑΜΑΚ [μία στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης, μία στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και δύο στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών] που ήδη συγχαρήκαμε, τρεις ακόμα απόφοιτοί μας εισήχθησαν σε Τμήματα Οικονομικών Επιστημών [μία στο ΑΠΘ, ένας στον Βόλο και μία στην Τρίπολη], ένας στους Μηχανικούς Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε.,  μία στο Τμήμα Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων ΔΙ.ΠΑ.Ε., ένας στο Τμήμα Πληροφορικής στην Καστοριά και μία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Πάτρα. Ξεχωριστή είναι και η επιτυχία του πρωταθλητή μας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Όλα τα παιδιά του τμήματος, όσα εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας και όσα διάλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετική πορεία τα συνοδεύουν οι ευχές μας για επιτυχία και χαρά..

Είναι σημαντικό πως περίπου 3 στους/στις 4 φοιτητές και φοιτήτριες πια αποφοιτούς μας [ποσοστό 72,2%] θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη. Είναι επίσης σημαντικό πως και φέτος παιδιά με υψηλό βαθμό δεν δίστασαν να ακολουθήσουν
τα όνειρά τους και επέλεξαν εκείνες τις σχολές -ίσως πιο χαμηλόβαθμες- που ανταποκρίνονταν σε αυτό που αγαπούν και τους ταιριάζει.

Σε όλους και όλες εμείς ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και μια παραγωγική και προπαντός ευτυχισμένη ζωή. Αποχαιρετούμε όλα μας τα παιδιά με συγκίνηση και περηφάνια για την προσωπικότητα που διαμόρφωσαν ανάμεσά μας, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τη ζεστασιά της παρουσίας τους.

Να είστε καλά, παιδιά!

 

[επιτυχίες Αρσακείων Σχολείωνβαθμολογίες Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης]