Διακοσμητές εν δράσει!
Ιούν 14 2023

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 επισκέφτηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης η κ. Χρύσα Βερβενιώτη, μητέρα μαθήτριάς μας, με την ιδιότητά της ως διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Συζήτησε με τα παιδιά τις παραμέτρους του επαγγέλματός της που σχετίζονται με την αειφορία  και την βιώσιμη ανάπτυξη και λαμβάνονται υπόψιν στον σχεδιασμό ενός χώρου. Συγκεκριμένα παρουσίασε την περίπτωση ενός παιδικού δωματίου και τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται και τοποθετούνται  τα επιμέρους στοιχεία του, όπως μέσα θέρμανσης/ψύξης, έπιπλα, πηγές φωτός και ρεύματος επιλέγοντας την πιο κατάλληλη θέση με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από την επίδειξη ειδικών ηλεκτρονικών εργαλείων μέτρησης του χώρου, με τον παιγνιώδη τρόπο που η κα Βερβενιώτη προσέγγισε το αντικείμενο της διακόσμησης αλλά και με το κέρασμα-γλυκάκι που τους πρόσφερε ως επιβράβευση.

Μέσα από παιχνίδια ρόλων, προσομοιώσεις και διαλόγους ανάμεσα στον πελάτη και τον επαγγελματία τα παιδιά προβληματίστηκαν και έλαβαν αποφάσεις σχετικά με το θέμα της διακόσμησης διαφόρων χώρων χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά αντίθετα με στόχο να επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη συνέχεια σε ζευγάρια συνεργάστηκαν, ώστε να εφαρμόσουν όλα όσα άκουσαν και έμαθαν, διακοσμώντας το δικό τους φανταστικό παιδικό δωμάτιο με την τεχνική της χαρτοκοπτικής και κολλητικής. Οι ομάδες με υπερηφάνεια παρουσίασαν τα σχέδια στην ολομέλεια της τάξης επισημαίνοντας την αιτιολόγηση των επιλογών τους προσδίδοντας και τις προσωπικές πινελιές στις προτιμήσεις τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κ.Βερβενιώτη για τη συμβολή της στην ολοκλήρωση με τον πιο όμορφο τρόπο του φετινού Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας.