Συμμετοχή και διακρίσεις στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας
Μαρ 1 2022

των μαθητών και μαθητριών του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, 19 μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στον πρώτο γύρο του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας που διοργανώθηκε από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας.

 

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε τρεις γύρους (σχολικός, περιφερειακός, και τελικός).  Ο πρώτος γύρος (σχολικός γύρος) του Διαγωνισμού διεξήχθη διαδικτυακά, στην αίθουσα της Πληροφορικής του Σχολείου μας, με την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητριών κ. Μαρίας-Αμαλίας Βέργουλα και κ. Στέλλας Σαρμή. Οι συμμετέχοντες/ουσες κλήθηκαν να απαντήσουν σε 25 ερωτήσεις και εξετάστηκαν σε γνώσεις πάνω στη μεθοδολογία των οικονομικών, σε βασικές έννοιες και την ιστορία της οικονομικής σκέψης, στα μικροοικονομικά, στα μακροοικονομικά, στα διεθνή οικονομικά, στα Χρηματοπιστωτικά οικονομικά, καθώς και σε γενικές γνώσεις σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι 7 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης  που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο ήταν οι: Βλαχοπούλου Φωτεινή, Κοεμτζή Ιωάννα, Περράκης Νικόλαος, Πολυμέρου Αντώνιος, Σερεμέτας Κωνσταντίνος – ΠατάπιοςΣίκλη Χρυσούλα, Χαραλαμπίδου Αναστασία.

Οι 12 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης  που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο ήταν οι: Γεωργάκης Νικόλαος, Ζαγορίδης Παναγιώτης, Ιωάννου Πέτρος, Κώστα Νικόλαος, Παπαγεωργίου Γεώργιος-Παναγιώτης, Πασπαλτζής Γεώργιος, Πατρελάκη Βαρβάρα-Αικατερίνη, Τρατσέλας Αθανάσιος, Τυμπανίδη Ειρήνη,  Τυμπανίδης Άγγελος-Ευάγγελος, Φάτσιο Γεώργιος-Φραντζέσκο, Χασά Ελιάνα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς από τους 19 συμμετέχοντες, οι  12 μαθητές και μαθήτριες συγκέντρωσαν σκορ πάνω από 50% και 4 από αυτούς πέρασαν στον δεύτερο γύρο (περιφερειακός γύρος). Συγκεκριμένα, με σειρά βαθμολογίας οι μαθητές και η μαθήτρια που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο είναι οι Κώστα Νικόλαος (Γ’ τάξη), Πατρελάκη Βαρβάρα-Αικατερίνη (Γ’ τάξη), Πολυμέρου Αντώνιος (Β’ τάξη) και Τρατσέλας Αθανάσιος (Γ’ τάξη).

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στο Διαγωνισμό και ευχόμαστε ολόψυχα «καλή επιτυχία» στους τέσσερις μαθητές μας  για τον επόμενο γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο 2022.

Ευελπιστούμε πως μέσα από τη συμμετοχή τους ενισχύθηκε το ενδιαφέρον τους για την Οικονομική Επιστήμη!