eTwinning έργο “Under the Sea!” Δραστηριότητες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου
Δεκ 6 2021

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν οι μαθητές των δύο τάξεων αγγλικών της Στ’ τάξης τής κ.Κατερίνας Κυριακίδου και της κ. Χριστίνας Σίσκου στις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο eTwinning έργο ‘Under the Sea!’.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας μελέτησαν τους ωκεανούς, τα χαρακτηριστικά τους και την ποικιλία των ειδών που ζουν σε αυτούς όπως επίσης και τα είδη υπό εξαφάνιση και επεσήμαναν διαφορές ανάμεσα στους ωκεανούς. Έκαναν έρευνα και έγραψαν μικρά άρθρα για διάσημες προσωπικότητες που στηρίζουν και συμμετέχουν σε δράσεις οργανώσεων για την προστασία των θαλασσών και των ωκεανών και μελέτησαν την δράση των οργανώσεων που έχουν συσταθεί για την προστασία των ωκεανών (π.χ. OCEANA, WWF)

Γνώρισαν, επίσης, τη νεαρή ακτιβίστρια για το περιβάλλον Greta Thunberg και τον αγώνα της για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και ενημερώθηκαν για τις εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου COP26 που διεξήχθη στη Γλασκώβη (31 Οκτωβρίου-12 Νοεμβρίου) σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους ωκεανούς, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα National Geographic for kids.

Επιπλέον, χωρισμένοι σε διεθνικές ομάδες οι μαθητές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων συμμετείχαν σε συζητήσεις Forums του Twinspace ανάλογα με τον ωκεανό που είχαν επιλέξει να εξερευνήσουν και έκαναν αναρτήσεις των παρουσιάσεων και ευρημάτων τους εκεί, ενώ παράλληλα σχολίασαν τις αναρτήσεις των μελών τόσο της δικής τους ομάδας όσο και των υπολοίπων.

Οι μαθητές των τριών τμημάτων τής Δ’ τάξης, που επίσης συμμετέχουν με δράσεις τους στο eTwinning έργο, έφτιαξαν συνεργατικά αφίσες για τους ωκεανούς στις οποίες αποτύπωσαν την επιτακτική ανάγκη ανάληψης δράσης για την προστασία τους. Ωστόσο, δεν περιορίστηκαν στην εξερεύνηση των ωκεανών, αλλά μελέτησαν και τη Μεσόγειο Θάλασσα και δημιούργησαν διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων μέσα από την εφαρμογή Wordwall στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό οι μαθητές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων.

Πατώντας την παρακάτω εικόνα  μπορείτε να ξεφυλλίσετε το e-book (ψηφιακό βιβλίο) που δημιουργήσαμε και περιλαμβάνει αρκετές από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων.