200 χρόνια Καραγκιόζης
Ιούλ 13 2021
Αποθηκεύστε και διαβάστε το έντυπο “200 χρόνια Καραγκιόζης”, κάνοντας κλικ στο παραπάνω εικονίδιο.

Με αφορμή τα 200 χρόνια της εθνικής μας Παλιγγενεσίας, οι μαθητές/τριες τής Β’ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης υλοποίησαν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο “200 χρόνια Καραγκιόζης”


Ο Καραγκιόζης είναι ένας ήρωας που έχει άμεση σχέση με την ελληνική λαϊκή παράδοση, καθώς ψυχαγώγησε και διαπαιδαγώγησε πολλές γενιές Ελλήνων. Οι ιστορίες του Καραγκιόζη λαμβάνουν χώρα στο περιβάλλον της Τουρκοκρατίας. Ωστόσο, ο ήρωας είναι διαχρονικός και επιβιώνει και σε σύγχρονες προκλήσεις. Αναμφίβολα αποτελεί έναν αγαπημένο ήρωα για τα παιδιά και αναδεικνύει μέσα από τον αυθόρμητο και σατιρικό λόγο του τα ζητήματα της κάθε εποχής. 

 

 

Γενικός στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία με τους ήρωες και την Επανάσταση του ’21 μέσα από το θέατρο σκιών. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το Θέατρο Σκιών όχι μόνο ως θέαμα, καθώς θα γνωρίσουν την παιδαγωγική αισθητική, καλλιτεχνική και ψυχαγωγική διάστασή του. Θα το χρησιμοποιήσουν ως όχημα για τη συνάντησή τους με τους ήρωες του ’21, αλλά και για τη συνάντησή τους με σύγχρονους ήρωες και προκλήσεις.

 

 

Παρακολουθήστε το θέατρο σκιών που δημιούργησαν οι μαθητές με τίτλο “Μάθημα Ιστορίας”