Οι τελευταίες Ραδιοφωνικές Εκπομπές της φετινής χρονιάς από τους μαθητές της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Β΄ και Γ΄ τάξης στο πλαίσιο των δράσεων του European School Radio – Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του ESR και την τηλεοπτική Τελετή Βράβευσης
Ιούλ 1 2021

Οι  μαθητές  του τμήματος της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Β΄ τάξης που ασχολούνται με το θέμα «Μουσικές…. αφηγήσεις!», προετοίμασαν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής, κ. Αναστασίας Γκίνη, εκπομπή με αφορμή τη γνωριμία τους με το συγγραφικό έργο του Αργεντινού ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι. Συγκεκριμένα, οι μαθητές επέλεξαν να διηγηθούν την ιστορία “Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας”, που προέρχεται από το βιβλίο “Να σου πω μια ιστορία – Διηγήσεις που μ’ έμαθαν να ζω” του διάσημου ψυχοθεραπευτή. Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη έμπνευση που μας διδάσκει το μεγαλείο της ελευθερίας της βούλησης αλλά και τη δύναμη της θέλησης. Η μουσική επένδυση που επέλεξαν οι μαθητές είναι: Ludovico Einaudi – Experience, [TPRMX]  και  Bach – Air On The G String REMIX.

Η προετοιμασία της ραδιοφωνικής εκπομπής ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για την ομάδα των μαθητών. Ξεκίνησε με συνεργασία εξ αποστάσεως, όσο τα μαθήματα στο Σχολείο γίνονταν διαδικτυακά, και ολοκληρώθηκε στο Σχολείο, όπου οι μαθητές κατάφεραν με μεγάλη προθυμία και συνεργατικό πνεύμα να επέμβουν στις τελικές λεπτομέρειες. Η εκπομπή μεταδόθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 9.00μ.μ. μέσω της πλατφόρμας του European School Radio, του διαδικτυακού Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου. Εκφωνητές είναι οι μαθητές: Ιωάννα Γραμματικοπούλου, Ελένη Δόμανου, Χάρης Ζαφειρέλλης, Ιωσηφίνα Ήλκου, Χριστίνα Καπίταλη, Αλκμήνη Μπακαλιού, Μάρτα Σουπίλα και Αλέξανδρος Παυλίδης. (βλ. http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/5058)

Οι  μαθητές  του τμήματος της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Γ΄ τάξης που ασχολούνται με το θέμα «Μουσικό… ρεπορτάζ!», προετοίμασαν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής, κ. Αναστασίας Γκίνη, εκπομπή με στόχο τη ραδιοφωνική αναμετάδοση αναρτημένων στην ιστοσελίδα δράσεων του Σχολείου. Έτσι, οι μαθητές επέλεξαν να παρουσιάσουν τον διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαγειρικής, τη Χριστουγεννιάτικη Λέσχη Κινηματογράφου και το διαδικτυακό Τουρνουά Σκάκι, δράσεις που χάρισαν στους μαθητές μας στιγμές ανάπαυλας, χαράς και δημιουργικότητας κατά τη διάρκεια της άχαρης και μοναχικής περιόδου  της καραντίνας. Η μουσική επένδυση που επέλεξαν οι μαθητές είναι: Relaxing Cafe Music For Cooking – Jazz & Bossa Nova Music – Background Cafe Music, Marcelo Zarvos – “Ordinary Kid” (Wonder OST), Alice in Wonderland (Score) 2010- Alice’s Theme, The Queen’s Gambit Trailer Song (Dionne Warwick – Don’t Make Me Over). Η εκπομπή μεταδόθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 9.30μ.μ. μέσω της πλατφόρμας του European School Radio από τους μαθητές:  Θάνια Αηδόνη, Μιχάλη Δήμου, Ελένα Διαμαντή, Ελισάβετ Ζαχαροπούλου, Σταύρο Μπακάλογλου, Βάλια Μπουζοπούλου και Βασίλη Νάκο. (http://europeanschoolradio.eu/el/archives/podcasts/6612). Προσκλήθηκαν από την παραπάνω ραδιοφωνική ομάδα μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις αυτές για να πουν «στον αέρα» συνταγές, σχόλια και εμπειρίες. Έτσι, συμμετέχουν εκτάκτως  στην εκπομπή και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης: Νικόλας Ιωσηφίδης, Βαγγέλης Νταόπουλος, Μαριλένα Σκανδύλα, Πασχαλία Τουτζιάρη, Βάλια Τσιρά, Χριστίνα Χαλκιοπούλου και Ιωάννα Χαρίσκου.

Τέλος, μαθητές των ραδιοφωνικών ομάδων Β΄ και Γ΄ τάξης έστειλαν βιντεοσκοπημένο τον χαιρετισμό τους προκειμένου να συμπεριληφθεί στην παρουσίαση ραδιοφωνικών ομάδων από Σχολεία της Ελλάδος και της ομογένειας  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου και της Τελετής Βράβευσης του Διαγωνισμού ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ, που προβλήθηκε φέτος τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 (βλ. Μαθητικός Διαγωνισμός “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2021” | 26/06/2021 | ΕΡΤ)

Οι εκπομπές είναι διαθέσιμες στο αρχείο εκπομπών του  European School Radio αλλά μπορείτε να τις απολαύσετε μέσα από το κανάλι  youtube του Σχολείου.

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!