Ευχαριστήριες ευχές μαθητών μας προς το υγειονομικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Δεκ 15 2020

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 οι μαθητές μας[*], στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» της Διεθνούς Αμνηστίας, το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το Σχολείο μας, έγραψαν και δημιούργησαν κάρτες με ευχές προς το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά μέσα από τις κάρτες τους, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», έδειξαν με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους σε όλο το υγειονομικό (γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, μάγειρες, φύλακες) και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου της πόλης μας, που είναι κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό Covid-19 και δίνει υπεράνθρωπη μάχη αυτή δύσκολη περίοδο.

Μέσα από τις ευχές που έγραψαν οι μαθητές μας εξέφρασαν ένα μεγάλο και εγκάρδιο «ευχαριστώ» για τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων, που με τον συνεχή αγώνα τους έδωσαν πρόσωπο σε αξίες όπως: αλληλεγγύη, αυτοθυσία, φροντίδα, σεβασμό, ενσυναίσθηση και αδελφοσύνη.

Για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν με τα παιδιά οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, Καλπακίδου Χριστίνα και Σαρμή Στέλλα.

 

[*] Η λέξη «μαθητές» αναφέρεται σε μαθητές και μαθήτριες.