94,5% επιτυχία και η πρωτιά των 19.150 μορίων
Αυγ 28 2020
Tα αποτελέσματα για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο..
από το σύλλογο διδασκόντων

Η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στις Πανεπιστημιακές Σχολές γέμισε χαρά, περηφάνια και ανακούφιση τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, και φυσικά τις οικογένειές τους και εμάς τους καθηγητές τους.

Από τους 52 υποψηφίους του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες οι 49: ποσοστό επιτυχίας 94,5% σε μια χρονιά που κύλησε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας  πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης και κυρίως σε σχολές που ανταποκρίνονται στις κλίσεις και τις προσδοκίες τους. Ένας στους δύο νέους φοιτητές μας [ποσοστό 50%] έχει εξασφαλίσει την εισαγωγή του σε τμήμα του ΑΠΘ ή του ΠΑΜΑΚ, των πανεπιστημιακών δηλαδή σχολών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, γεγονός σημαντικό για τη δύσκολη σημερινή εποχή.
Τα ολιγομελή και στοχευμένα τμήματα των ομάδων προσανατολισμού που λειτουργούν στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, η διαρκής υποστήριξη του Σχολείου, η εμπειρία και η κατάρτιση των καθηγητών βοήθησαν και φέτος τους υποψηφίους μας να προετοιμαστούν σωστά και συστηματικά και να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Η λειτουργία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η διαρκής επικοινωνία μας με τους τελειοφοίτους μας, η πολύπλευρη παιδαγωγική στήριξή τους από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων επέτρεψαν στους υποψηφίους να συνεχίσουν την εντατική και ουσιαστική προετοιμασία τους με την αδιάλειπτη υποστήριξη και καθοδήγηση των καθηγητών τους. Σήμερα όμως τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα αναμφίβολα ανήκουν στα παιδιά που, έπειτα από μια ιδιαίτερη και πιεστική χρονιά, χαίρονται την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των αποφοίτων του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, έχουν ως εξής:

 

στο πεδίο των Επιστημών Υγείας  (100% επιτυχία)
Οι 12 μαθητές και μαθήτριες του ιατρικού τμήματος του σχολείου μας είναι πια φοιτητές και φοιτήτριες: ένας (1) εισήχθη στην Ιατρική, τέσσερις (4) σε Τμήματα Χημείας, δύο (2) σε Τμήματα Γεωπονίας,  και πέντε (5) στα Τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Λογοθεραπείας και Μαιευτικής.
 

 

 στο πεδίο των Θετικών Επιστημών (100% επιτυχία)
και πρωτιά στο Τμήμα Φυσικής με 19.150 μόρια!
Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των δεκαπέντε μαθητών και των μαθητριών και του πολυτεχνικού τμήματος: με 19.150 μόρια ο αριστούχος απόφοιτός μας πέρασε πρώτος (1ος) στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ όπως ακριβώς ονειρευόταν, τέσσερις φοιτήτριες (4) εισήχθησαν στα Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τέσσερις ακόμα φοιτητές και φοιτήτριες σε Τμήματα Μηχανικών (Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ, Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ και Αιγάλεω, Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ) τέσσερις (4) σε Τμήματα Μαθηματικών και ένας (1) στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής.

 

 στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών (87,5% επιτυχία)
Από τα δεκαέξι παιδιά του θεωρητικού μας τμήματος εισήχθησαν δύο (2) στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, δύο (2) στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής του ΑΠΘ, τέσσερις (4) σε Τμήματα της Φιλοσοφικής  (Ελληνικής Φιλολογίας, Γαλλικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας), δύο (2) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, μία (1) στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, ένας (1) στο Τμήμα Κινηματογράφου, ένας (1) στη Σχολή Αστυφυλάκων και μία (1) στο Τμήμα Κοινωνιολογίας. 

 

 στο πεδίο των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (91,6% επιτυχία)
Από το οικονομικό τμήμα του σχολείου μας εισήχθησαν τρεις (3) στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΜΑΚ, πέντε (5) σε Τμήματα Οικονομικών Σπουδών, και τρεις (3) στα Τμήματα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Μια ακόμα συμμαθήτριά τους ξεκινά τις σπουδές της στην Ελβετία (Ecole Hoteliere de Lausanne), ενώ ένας συμμαθητής τους περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τις σχολές Καλών Τεχνών!

Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους απόφοιτους μας, φοιτητές και φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού, να προχωρήσουν με επιτυχία και χαρά στις διαδρομές και τις αναζητήσεις τους, κρατώντας πάντα βαθιά μέσα τους ασφαλή πυξίδα τα όνειρά τους, μαζί και τα διδάγματα των σχολικών τους χρόνων.
 [αύγουστος 2020]