Οι μαθητές της Α΄ τάξης στην έκθεση «τσίκι – τσίκι» του Αλέξη Ακριθάκη
Φεβ 18 2020

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «τσίκι – τσίκι» του Αλέξη Ακριθάκη.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη και παρουσιάζεται στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από τη γέννησή του και των 25 χρόνων από τον θάνατό του. Επικεντρώνεται σε εικαστικές δημιουργίες που ανάγονται από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και είναι φιλοτεχνημένες με μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές του Ακριθάκη, που ωστόσο διαφοροποιείται από τη χαρακτηριστική νοοτροπία του. Ο τίτλος «τσίκι – τσίκι» αποδόθηκε στη συγκεκριμένη σειρά από τον Κώστα Ταχτσή και διακρίνεται από τη σχολαστική επανάληψη μοτίβων από μαύρο μελάνι στο χαρτί.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης οι μαθητές συμμετείχαν σε καλλιτεχνικό εργαστήρι, στη διάρκεια του οποίου δημιούργησαν τα δικά τους εικαστικά έργα κολάζ εμπνευσμένοι από τους πίνακες της συλλογής που ξεναγήθηκαν.