Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα με τον Μπαχ
Δεκ 22 2019

Το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί γιόρτασαν στο θέατρο τον ερχομό των τα Χριστουγέννων μέσα από μια μοναδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Χριστούγεννα με τον ΜΠΑΧ».

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την πρωτότυπη παράδοση των τριών τελευταίων χρόνων «να προσεγγίζονται τα Χριστούγεννα μέσα από το μουσικό έργο ενός συνθέτη», συνέδεσε τη φετινή του γιορτή με τον Γ. Σ. Μπαχ και το «Ορατόριο των Χριστουγέννων», ενός από τα δημοφιλέστερα έργα για τον εορτασμό της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Επρόκειτο για μια διαφορετική μεταφορά και «ανάγνωση» του βιβλικού έργου το οποίο εναρμονίστηκε με τη φύση και το πνεύμα των παιδιών του νηπιαγωγείου οδηγώντας τελικά στην απρόσκοπτη προσέγγιση και απόλαυσή του. Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία της Γέννησης έχοντας έρθει σε επαφή με τις αριστουργηματικές μελωδίες του εμβληματικού και διαχρονικού «Ορατορίου Των Χριστουγέννων» διευρύνοντας τόσο τη μουσική τους καλλιέργεια όσο και τις γνώσεις τους. Παράλληλα η διαδικασία διερεύνησης και συλλογής στοιχείων για την εποχή και την προσωπικότητα του Μπαχ τους έκανε φανερή μια νέα και διαφορετική περιοχή γνώσεων του κόσμου, η οποία ευχόμαστε να γίνει σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τις μελλοντικές τους αναζητήσεις και δημιουργίες.

«Jauchzet, frohlocket» _«Τραγουδήστε Χαρείτε»!!! Από την πρώτη στιγμή της εισόδου τους στη σκηνή του θεάτρου μέχρι την τελευταία πράξη του έργου, τα παιδιά μετέδωσαν σε όλους μας αυτό που αντιπροσωπεύει το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Μπαχ: την αισιοδοξία, τη χαρά και τη λαμπρότητα των Χριστουγέννων κάνοντας την καρδιά μας να μετατραπεί σε μια φάτνη όπου οι έννοιες της αγάπης, της καλοσύνης και της προσφοράς αναγεννήθηκαν.