United Societies of Balkans
Φεβ 16 2019

μια ενδιαφέρουσα διδακτική επίσκεψη

Η Β΄Τάξη του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μαθημάτων των Ξένων Γλωσσών και του μαθήματος «Πολίτης και Δημοκρατία», επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 τον πολιτιστικό χώρο BALKAN HΕΑRT by USB- United Societies of Balkans, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της Οργάνωσης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τους νέους.

Ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας “Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων” (United Societies of Balkans) ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη, με όραμα την κινητοποίηση και ενδυνάμωση των νέων. Δραστηριοποιείται στον τομέα της κινητικότητας των νέων, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ενεργού πολίτη.

Η παρουσίαση έγινε στην  αγγλική και στην ελληνική γλώσσα και οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διατύπωσαν αρκετά ερωτήματα σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιεί η Οργάνωση .

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν στο νέο δημιουργικό χώρο του BALKAN HΕΑRT by USB – στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι καθηγήτριες κ.Μ.Βέργουλα, κ.Β.Δεμίρη, κ.Β.Κωσταρά και κ.Α.Κυριακίδου.