«Έρωτας-Ήρωας»: όταν οι σκέψεις γίνονται λέξεις..
Μαΐ 17 2023

Συμμετοχή και διακρίσεις στον διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης-«Λευκός Πύργος» Θεσσαλονίκη ο 7ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής, ο οποίος απευθύνθηκε σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που φοιτούν στην Α΄ και Β΄ και Γ΄ Λυκείου των δημόσιων και ιδιωτικών Γενικών Λυκείων που ανήκουν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στον Διαγωνισμό με τέσσερις μαθήτριες Α’ και Β΄ Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι Αλεξίου Σταυρούλα, Λέτσα Άννα, Μπαλάση Αθανασία και Σαββουλίδου Μακρίνα. Στον Διαγωνισμό τους ζητήθηκε να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο Ποίημα ή το πρωτότυπο Διήγημα, με θέμα «Έρωτας – Ήρωας».

Την Τρίτη 2 η 2 Μαΐου 2023, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα ο Μαραθώνιος Δημιουργικής Ανάγνωσης και η βράβευση των διηγημάτων και των ποιημάτων που διακρίθηκαν. Από τις μαθήτριές που εκπροσώπησαν το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκαν με το Γ΄ Βραβείο Ποιήματος η Άννα Λέτσα και με Έπαινο Διηγήματος η Σαββουλίδου Μακρίνα.  Τις μαθήτριες συνόδευσε ο φιλόλογος και διδάσκων δημιουργικής γραφής  Αντωνόπουλος Γιώργος.

Οι μαθήτριές μας, όπως και το σύνολο των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, δημιούργησαν κείμενα υψηλού επιπέδου, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα για τη σχέση των σημερινών εφήβων με τη λογοτεχνία και τη γραφή.

Αξίζει να διαβαστούν τα κείμενα των κοριτσιών που διακρίθηκαν:

της Αννας, Β2

της Μακρίνας, Α3