4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης: «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της»
Ιαν 17 2023

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 τα παιδιά τού Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας το ταξίδι των δράσεων στο πλαίσιο του αφιερώματος στη σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Καθώς το 2023 έχει ανακηρυχθεί «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη», το σχολείο συμμετέχει στον 4ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο: «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της» που διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Τα παιδιά, αφού ξεναγήθηκαν στον χώρο, από τον βιβλιοθηκονόμο κ. Θοδωρή Χριστοφίδη, συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης, τους κανόνες που την διέπουν και τους τρόπους αξιοποίησής της.

Στα τραπέζια ανάγνωσης περιεργάστηκαν και ξεφύλλισαν βιβλία της συγγραφέως, διέκριναν το όνομά της σε αυτά, εντόπισαν τους τίτλους τους και διαπίστωσαν την ύπαρξη διαφορετικών εξωφύλλων για το ίδιο βιβλίο ανάλογα με τι εκδόσεις.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία του τελευταίου βιβλίου της Άλκης Ζέη με τίτλο «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς», που μας ταξίδεψε μέσα και από την εκπληκτική του εικονογράφηση στον μαγικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας!

 

Πατήστε την παραπάνω εικόνα για να δείτε τις εργασίες των παιδιών.