4 εβδομάδες στη Γερμανία..
Ιούν 20 2018

Βράβευση μαθήτριας του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης στο  Διεθνές Πρόγραμμα Βραβείων (IPP) της Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών (PAD)

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια της Α΄ τάξης του σχολείου μας Ελένη Όψιμου για την βράβευσή της στο Διεθνές Πρόγραμμα Βραβείων (InternationalesPreisträgerprogramm – IPP) της Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών (Pädagogischer Austauschdienst).

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύσσει κάθε χρόνο παγκόσμιο διαγωνισμό με στόχο την προώθηση της εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας από αλλοδαπούς μαθητές και μαθήτριες και την επαφή των συμμετεχόντων με τον γερμανικό πολιτισμό.

Συνολικά περίπου 500 βραβευθέντες από 90 χώρες προσκαλούνται στη Γερμανία σε εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Κατά τη θερινή διαμονή τους στη Γερμανία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας πόλεις της χώρας, να φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από γερμανικές οικογένειες συνομήλικων Γερμανών και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη επισκέψεις σε Πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, καθώς και συμμετοχή σε αθλητικές και νεανικές εκδηλώσεις, προκειμένου οι νεαροί επισκέπτες να αποκομίσουν μια σύγχρονη και αυθεντική εικόνα της Γερμανίας.

Κατά τη φετινή διαδικασία επιλογής, η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Goethe Αθήνας, της Κεντρικής Υπηρεσίας για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή (ZfA) και της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επέλεξε τέσσερις μαθητές / μαθήτριες απ΄ όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Πρόγραμμα Βραβείων. Ανάμεσά τους η Ελένη! Της ευχόμαστε καλή διαμονή και εποικοδομητικές εμπειρίες και περιμένουμε τις σκέψεις και τις φωτογραφίες από το ταξίδι και τη συμμετοχή της τον Σεπτέμβρη.