Μια ξεχωριστή δράση της Ομάδας Εθελοντισμού
Μαρ 7 2018

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 η Ομάδα Εθελοντισμού του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μία δράση που ανέδειξε τη διάθεση της προσφοράς που διακρίνει τα μέλη της. Ομάδα μαθητριών και μαθητών, με τη συνοδεία της καθηγήτριας κ. Γεωργίας Στεφανίδου και γονέων, επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και έλαβαν μέρος στην προετοιμασία του συσσιτίου για τους αστέγους και απόρους της περιοχής.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του ναού και ενημερώθηκαν από τον ιερέα του, πάτερα Αλέξανδρο, για την κοινωνική του δράση. Στη συνέχεια βοήθησαν στη συσκευασία του φαγητού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μυήθηκαν στις αρχές της προσφοράς και του εθελοντισμού, συνειδητοποίησαν πως η ζωή μπορεί να έχει και μια άλλη όψη, όχι πάντα ευχάριστη, και ενισχύθηκαν τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους.

Η προθυμία με την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δράσης, ο ζήλος που επέδειξαν κατά την προετοιμασία του συσσιτίου και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη συνολική δράση ήταν πράγματι αξιοθαύμαστα. Η στάση τους αυτή μάς γεμίζει με ικανοποίηση και υπερηφάνεια για τους μαθητές μας και ενδυναμώνει τη διάθεσή μας να συνεχίσουμε και να πληθύνουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες.