Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης «Χίλιες και μία νύχτες»
Δεκ 20 2018

Την θεατρική παράσταση «Χίλιες και μία νύχτες» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Ολύμπιον.

Η παράσταση ήταν εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι, το οποίο αποτελεί μία μοναδική συλλογή παραμυθιών βαθιάς ποιητικότητας και ουσιαστικών ηθικών διδαγμάτων που άσκησαν τεράστια επιρροή στο δυτικό πολιτισμό και εξακολουθούν να συγκινούν έως σήμερα.

Τα παιδιά απόλαυσαν τις ιστορίες της Σεχραζάντ, πέταξαν με το μαγικό χαλί του Αλλαντίν, ακολούθησαν τον Σεβάχ στα ταξίδια του και με σύνθημα το «Σουσάμι άνοιξε» βοήθησαν τον Αλή Μπαμπά να νικήσει τους σαράντα κλέφτες.

Σ’ έναν σύγχρονο κόσμο που έχει ανάγκη ίσως περισσότερο από ποτέ από ένα καλό παραμύθι ή μάλλον από χίλιες και μία μαγικές ιστορίες, τα νήπια και τα προνήπια ταξίδεψαν σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από υπερφυσικά θαύματα, νεράιδες, μαγικά λυχνάρια, αμύθητους θησαυρούς, παράξενα τζίνι και πολυτελή παλάτια.