Χριστουγεννιάτικες Στιγμές με το eTwinning: Διοργάνωση Εκδήλωσης
Ιαν 9 2024

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσάκειου Δημοτικού Θεσσαλονίκης και πρέσβειρα τής Δράσης eTwinning κ. Κατερίνα Κυριακίδου σε συνεργασία με άλλες 5 πρέσβειρες τού ευρωπαϊκού προγράμματος, υλοποίησαν διαδικτυακά μια χαρούμενη επιμορφωτική χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο «Χριστουγεννιάτικες Στιγμές παρέα με το eTwinning». Πιο συγκεκριμένα η κ. Κυριακίδου συνεργάστηκε με τις πρέσβειρες eTwinning: κ. Γωγώ Μανέτα, κ. Ζωή Γάλλου, κ. Άσπα Μυλωνά, κ. Αθανασία Καββαδία και κ. Νίκη Λιαροπούλου στην οργάνωση και υλοποίηση τής διαδικτυακής γιορτής που διήρκησε 1 ½ ώρα και είχε μεγάλη επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν live πολλοί eTwinners από διάφορες περιοχές τής Ελλάδας που είχαν εγγραφεί αλλά και πολλοί άλλοι που την είδαν σε live streaming στο youtube τόσο την ίδια μέρα όσο και μεταγενέστερα.

Ο στόχος τής εκδήλωσης ήταν να μάθουν οι eTwinners πώς να χρησιμοποιούν κάποια χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία μέσα όμως σε μία εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Για το σκοπό αυτό οι πρέσβειρες οργάνωσαν 4 ενδιαφέροντα εργαστήρια που έφεραν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε όλους τους συμμετέχοντες! Τα εργαστήρια ήταν τα εξής: Δημιουργώντας Μαγικούς Χριστουγεννιάτικους Πίνακες, Χριστουγεννιάτικος Τύπος, Τα εμπόδια των μάγων, Το εργαστήρι της μελωδίας των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά εργαλεία όπως: nightcafe, Microsoft designer, madmagz, deck.toys, kindeo, magicschool και άλλα.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικτυακή γιορτή είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με το ψηφιακό εργαλείο kindeo μία συνεργατική κάρτα ευχών των Ελλήνων eTwinners! Μπορείτε να δείτε την όμορφη και πλούσια από ευχές κάρτα πατώντας στην παρακάτω εικόνα.  

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση πατώντας στην παρακάτω εικόνα: