Μικρές Πράξεις Αγάπης!
Δεκ 22 2023

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών μας που στήριξαν για μία ακόμη χρονιά τις προσπάθειες του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης να καλλιεργήσει την αξία του εθελοντισμού και της συλλογικότητας.

Νήπια και προνήπια συμμετείχαν στο πρόγραμμα «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ» συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο της Παιδικής Αγκαλιάς, που σκοπό έχει μέσω των Κοινωνικών της Παντοπωλείων την στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες βιωσιμότητας.

Επιπλέον, έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του Make a Wish, Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος, που εκπληρώνει ευχές παιδιών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Προμηθεύτηκαν το βραχιολάκι μαζί με το χάρτινο αστεράκι, που φέτος έχει διαφορετικό σχήμα και φιλοξενεί τον ήλιο, σε μια συμβολική κίνηση για έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό και όμορφο. Τα παιδιά αλληλεπίδρασαν με τα παιδιά ευχής γράφοντας και στέλνοντάς τα δικά τους μηνύματα, γεγονός που τα χαροποίησε ιδιαίτερα. Επίσης, συμμετείχαν στον δημιουργικό διαγωνισμό «Αστέρι της Ευχής» φιλοτεχνώντας το δικό τους αστέρι με εφόδια τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη φαντασία τους.

Οι πράξεις αγάπης ενέχουν στοιχεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα καθημερινού τρόπου ζωής αναπτύσσοντας το αίσθημα της προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο!