Κατάθεση Μηχανογραφικών Δελτίων έως τις 18 Ιουλίου
Ιούλ 10 2024

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘA [εδώ] οι τελειόφοιτοι μπορούν από την Τρίτη 09 Ιουλίου 2024 και ως την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, ώρα 24.00, να υποβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr το μηχανογραφικό τους δελτίο για την εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά Τμήματα αλλά και στις Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην Δημόσια ΙΕΚ), χρησιμοποιώντας τον 8ψήφιο κωδικό των εξετάσεων (αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου) και τον κωδικό αναγνώρισης (password) που έχουν δημιουργήσει και εισαγάγει στο σύστημα κατά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Σχολείου.

Η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου είναι ανελαστική και μετά τις 18 Ιουλίου 2024 δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τροποποίησης ή συμπλήρωσης του μηχανογραφικού σας δελτίου.

Α. Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2024, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο.

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Για τους υποψηφίους του 10% έτους 2022 και 2023 ισχύει η ΕΒΕ, όπως διαμορφώθηκε το έτος εξέτασής τους.

 Β. Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι:

α. Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2024. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας (password) που θα έχουν ήδη δημιουργήσει.

β. Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2024. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν. Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν το password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους.

Το Σχολείο μας θα είναι ανοιχτό κάθε πρωί έως τις 18 Ιουλίου 2024, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00, προκειμένου να σας υποστηρίξει στη διαδικασία της υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υπεύθυνες του Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ.Μαρία Βέργουλα, κ.Στέλλα Σαρμή και κ.Μπία Σφυρίδου, καθώς και η κ.Σγουρού, θα είναι στη διάθεση των υποψηφίων, ώστε μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τη Γραμματεία (2310 304000 εσωτ.450, 451) να κλείσουν συγκεκριμένο ραντεβού, για να συζητήσουν τις επιλογές τους και να ενημερωθούν για τις σχολές των επιστημονικών πεδίων.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ατομικής τηλεσυνάντησης με την κ.Κατερίνα Σουφλιά (Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Αρσακείων Σχολείων της Φ.Ε.), κατόπιν συνεννόησης με την ίδια αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: souflia.k@e-arsakeio.gr

 Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς υποχρεωτικά τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Είναι μια απλή διαδικασία, κατά την οποία δίνονται από την εφαρμογή σαφείς οδηγίες. Παρόλα αυτά, το Σχολείο μας σας παρέχει τη δυνατότητα να οριστικοποιήσετε με τη βοήθειά μας στο γραφείο της Διεύθυνσης το μηχανογραφικό σας δελτίο από την Τρίτη 09.07.24 έως την Πέμπτη 18.07.24 (Δε-Πα 9.00-13.00) και πάντα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, για να αποφευχθεί η αναμονή αλλά και ο συνωστισμός στο γραφείο.

Είναι πολύ χρήσιμο να μελετηθεί προσεκτικά το μηχανογραφικό και οι οδηγίες του [ εδώ.]