Αίτηση-Δήλωση Συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019
Μαρ 20 2019

Από σήμερα 20 Mαρτίου 2019 έως τις 29 Μαρτίου 2019 καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλλά και οι απόφοιτοι, να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σχολείο τους την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας, ώστε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που θα τους επιτρέψουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και δεσμευτική για όλους τους υποψήφιους.

Στο ιστολόγιο του Λυκείου συγκεντρώνονται έγγραφα, εγκύκλιοι και συνδέσμοι, που θα φανούν χρήσιμα στους υποψήφιους:

Δείτε την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας στις πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ 2019 για τους μαθητές και αποφοίτους εδώ και τις σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωση και την κατάθεσή της [Φ251/42307/Α5/19.03.19] εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην προηγούμενη ανάρτηση:
https://thessaloniki.arsakeio.gr/xrhsimes_plhrofories/

Επισημαίνεται επίσης:

Οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και αποφοίτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση πρέπει να έχουν υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους μέχρι τις 29 Μαρτίου 2018.

Οι μαθητές/ριες ΓΕΛ – πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις έχουν ήδη πιστοποιηθεί από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές του Ν.3794/2009. Οι υποψήφιοι/ες αυτοί υποβάλλουν απευθείας διαφορετικό μηχανογραφικό δελτίο για το 5% των θέσεων εισακτέων με κριτήριο το βαθμό του απολυτηρίου τους, το οποίο ούτως ή άλλως αποκτάται ενδοσχολικά, για όλους τους μαθητές/ριες. Αν ωστόσο κάποιος από τους μαθητές/ριες με σοβαρές παθήσεις επιθυμεί τη συμμετοχή του και στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλει Αίτηση-Δήλωση και συμμετέχει κανονικά και στις πανελλαδικές εξετάσεις.  (Φ.251/42291/Α5/19.03.2019 σχετική εγκύκλιος)

[Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας αναρτώνται οι σχετικές ανακοινώσεις www.minedu.gr ]

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση, υποστήριξη και βοήθεια: οι προσεκτικές επιλογές ανοίγουν περισσότερες προοπτικές και εξασφαλίζουν καλύτερα αποτελέσματα!

Καλή δύναμη και πολύ καλή επιτυχία όποιες κι αν είναι οι επιλογές σας..