16ο Model United Nations of Thessaloniki (16th TMUN
Δεκ 5 2017

Από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης το 16ο  Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης (16th TMUN), στο οποίο συμμετείχαν μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης ως διπλωμάτες-εκπρόσωποι των κρατών της Γαλλίας και του Σουδάν.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η Γκαβέζου Ουρανία ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης για τον άψογο και δημοκρατικό συντονισμό του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Η επιλογή της έγινε κατόπιν γραπτού διαγωνισμού και προσωπικής συνέντευξης.Αντίστοιχα, οι διπλωμάτες της Γαλλίας και του Σουδάν διερεύνησαν την πολιτική των χωρών τους σε θέματα ημερήσιας διάταξης, ταυτίστηκαν με ηγετικούς ρόλους, συζήτησαν διεξοδικά φλέγοντα ζητήματα στο πλαίσιο των οργάνων του ΟΗΕ και δημιούργησαν συμμαχίες για να προτείνουν συναινετικές λύσεις με τη μορφή ψηφισμάτων.

                                       

Tέλος, συμμετείχαν στο 16ο ΤΜUN ως επίσημοι ανταποκριτές Τύπου (Press Officers) οι Βαλτοπούλου Αναστασία και Βραΐλας Μάρκος. Για τρεις μέρες κάλυπταν δημοσιογραφικά τις εργασίες του συνεδρίου και αρθρογραφούσαν στην εφημερίδα του 16ου TMUN.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση…

Βίντεο από τις ομιλίες…

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν:

Από την Α΄ τάξη: Μυλωνάς Δημοσθένης, Όψιμου Ελένη, Παναγιωτοπούλου Αγγελική-Ειρήνη

Από τη Β΄ τάξη: Βαλτοπούλου Αναστασία, Βραΐλας Μάρκος, Δημόκας Δημήτριος, Κουτούλας Ιωάννης, Μαυρίδου Μαρίνα, Ναϊσίδης Ιωσήφ, Νικολαΐδης Αριστοτέλης, Σκαλίμη-Παλλίδου Έλενα

Από τη Γ΄ τάξη: Κατσαρίδης Φίλιππος

Μπράβο σας, παιδιά! Μας κάνατε περήφανους! Πάντα επιτυχίες!