1ο Βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών
Απρ 12 2018

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Χ.Α.Ν. Αθήνας η Τελετή Βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το έτος 2017-18. Η τελετή ξεκίνησε με την απονομή Χρυσού Μεταλλίου Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως από τον Πρόεδρο της ΕΕΛ κ. Λευτέρη Τζόκα στον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο.

Το Σχολείο μας είχε την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπηθεί στην Τελετή από τον μαθητή της Α΄ τάξης Ευριπίδη Σαμαρά, στον οποίο απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στην κατηγορία της Μουσικής για Ταινία (Soundtrack) με το έργο του «Reflection».

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκέντρωσε τη φετινή χρονιά πάνω από 600 συμμετοχές Ελλήνων και Κυπρίων μαθητών. Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από τον μαέστρο, συνθέτη και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Νίκο Χριστοδουλή, και τα  μέλη της Ένωσης:Κυριάκο Τσολάκη, καθηγητή Θεωρητικών του Ωδείου Αθηνών, Ειρήνη Τσολάκη, καθηγήτρια Πιάνου, Γεωργία Τσολάκη,  καθηγήτρια Βιολιού, Φρίξο-Διονύσιο Μόρτζο, πιανίστα ΕΛΣ,Νικόλαο Καζαμία, εκπαιδευτικό, Θαλή Τριανταφύλλου, συνθέτη, Ιωάννη Καλογεράκη, εκπαιδευτικό, Άννα Καπόνε-Πάπας, εκπαιδευτικό Φωνητικής- Μουσικής και τον Σταύρο Τζιτάνο, μουσικό.

Την ευθύνη της συμμετοχής του μαθητή μας στον παραπάνω μουσικό διαγωνισμό είχε η καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου, κ. Αναστασία Γκίνη.