Πανελλήνιοι Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας
Φεβ 25 2018

Ρητορικών πτήσεων…συνέχεια!

Μετά την πρώτη θέση στους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας της Κεντρικής Μακεδονίας, άλλη μια επιτυχία είχε σειρά για την ομάδα Ρητορικής: πέντε μαθητές του Σχολείου μας, η Αναστασία Βαλτοπούλου, η Χρυσαλίνα Γουλή και η Αφροδίτη Καράταγλη από τη Β΄ Τάξη, με την Ελισάβετ Κουγιουμτζόγλου και τον Βασίλη Αλεξανδρή από την Α΄ Τάξη, πήραν μέρος στην προκριματική φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογίας- Αντιλογίας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Ανάμεσα σε 30 περίπου σχολεία από τη Β. Ελλάδα, η ομάδα μας προκρίθηκε στην τελική φάση των αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 21 και 22 Απριλίου, έχοντας συγκεντρώσει τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα διαγωνιζόμενα Σχολεία.

Στον πρώτο γύρο η ομάδα μας αντιμετώπισε το 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, με θέμα: «Η αιμοδοσία θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική για κάθε υγιή πολίτη». Στον δεύτερο γύρο «λογομάχησε» με  το 3ο ΓΕΛ Βέροιας πάνω στο θέμα «Είναι απόλυτα θεμιτό να επιτρέπονται τα τυχερά παίγνια», ενώ στον τρίτο γύρο η αντιπαράθεσή της με το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου αφορούσε στο θέμα «Σε μια δημοκρατική πολιτεία οι πολίτες δεν πρέπει να φέρουν όπλα, με εξαίρεση τα κυνηγετικά».

Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν η κ. Βασιλική Δεμίρη και ο κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος, μαζί με τον απόφοιτο των Σχολείων μας Ανδρέα Παπαστάθη, δικηγόρο και σταθερό υποστηρικτή των ρητορικών προσπαθειών του Σχολείου.

 

Καλή επιτυχία και στην τελική φάση!